snart är det helg

.jag 2015-10-16 07:40 (inga kommentarer)
och så blev det fredag den här veckan också och det känner jag en viss tacksamhet för. längtar redan efter kvällen då jag ska koka soppa, baka ett gott bröd och hälla upp ett glas vin. AH. så skönt det ska bli.

igår var jag och hämtade bilen på verkstaden, den hade blivit servad och fixad för 6000 spänn och då måste jag ändå lämna in den igen nästa vecka för att fixa hjulinställningar och laga ett stenskott, plus köpa två nya däck som blivit felaktigt slitna på grund av felaktig hjulinställning, och jag känner lite trött att vafan. men det är väl bara att bita i det sura äpplet och vara glad för sitt feta sparkonto. det kunde ju ha varit värre, man kunde ju till exempel inte haft något sparkonto överhuvudtaget. men det är så sura pengar som det inte känns som att man får någonting för. det får man ju, en körbar bil, men jag tycker väl lite att det helst bara ska funka av sig själv.

ja, men sen en grej som jag hörde igår. en par jag känner, eller "känner till" kanske, vi umgås inte direkt, som rätt så oväntat separerade för ett tag sen. orsaken var att hon ville ha barn medan han kunde absolut inte tänka sig fler barn (han har barn sedan ett tidigare förhållande, men inte hon). men sen blev de ihop igen och sen var hon plötsligt gravid, så han hade väl ändrat sig då, fick man väl förmoda. ja, så fick de barn och allt var väl frid och fröjd, men så igår hörde jag någon berätta om att hennes kille hade varit och kollat på en motorcykel, och så tyckte väl hon att det inte direkt var prio ett just nu, och då hade han uttryckt det som att "ja, men nu har du ju fått ett barn, då kan väl jag få en ny motorcykel". och ja, det var kanske ett skämt, men jag fick fan ont i magen. inte för att jag är en sån som fyller alla sociala medier om hur mycket jag älskar mina barn och att de är det viktigaste och största och mest värdefulla som någonsin hänt mig (vilket inte betyder att jag inte känner så, men alla har ju inte hjärtat på tungan så att säga), men att jämföra att skaffa barn med att skaffa en sak? och att det var någonting som "hon fått"? det var fan i mig det mest osmakliga jag hört på länge om det ens var ett skämt, och det tror jag dessvärre inte att det var. stackars unge. jag tycker absolut inte att man behöver tycka lika i alla frågor, men det här med att skaffa barn bara för att den ene vill...nä, det känns inte som en grej man ska kompromissa om.

nu måste jag väl jobba undan lite till innan det är dags att förbereda presentationer inför säsongsavslutningen. det är rätt tajt, för S och jag har gått om varandra på jobbet hela dagen igår och vi har en del grejer att stämma av. A är också inbjuden och jag ser väl inte direkt fram emot att träffa henne, men jag får väl bita ihop. dessvärre är ju hon en sån som alltid kommer för tidigt, och det är skitstörigt att ha henne hängandes i hasorna när man egentligen har annat att göra. ibland hatar jag såna här sociala konventioner som medför att man liksom inte bara kan be folk att DRA ÅT HELVETE, men det är väl kanske tur att de finns.
jaja, denna dag kommer väl också att passera. och sen får det fan i mig se till att bli helg.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.