Vår helg

Jazzie 2015-09-15 11:54 (2 kommentarer)
Min bastu byggs. Byggaren skickar bilder och jag känner mig som ett litet barn på julafton. Tomten finns! Och han bygger bastu. Til mig! Woooohoooooo.

Det var en parantes. Egentligen ska dagens text handla om helgen som varit.
Helgen som var tillbringades på Rånäs slott utanför Rimbo. Jag och Sambon fick det i 40-årspresent av min familj.
Slottshelg. Jag är så himla skapt för att ligga och lyxa på slott. Jag skulle kunna göra det jättemycket.

Helgen börjar med att ungarna hämtas av mina föräldrar redan på fredagen. Så det blir en lugn mysig fredag och sova ut på lördag morgon. Vi äter frukost. Packar ihop lite kläder. Och sen säger Sambon
- Ska vi ta min bil?
- Javisst. Varför inte.

En sån enkel fråga. Inget stort beslut. Ska vi åka Volvo v70 eller Volvo v50. Inte stor skillnad. Ändå... där och då fattade vi ett beslut som skulle påverka hela helgen.

Vi far iväg. Vi åker i god tid och har ingen brådska. Straxt innan Rimbo luktar det bränt. Det hela förklaras av att man eldar bråte på ett fält alldeles i närheten. Vi stannar i Rimbo och käkar lunch. Och sen far vi vidare. Vi följer skyltar mot Rånäs. Plöstsligt dyker ett slott upp. Där är det! Jag noterar att det inte är så mycket bilar. Vad skönt. Då kommer det finnas plats i bubbelkopparna. Perfekt!
Vi kliver ut och går omkring. Ingen brådska att checka in.
- Du, säger jag, var tror du de där bubbelbadkaren är?
- Vet inte. Men jag undrar om vi är på rätt ställe, svarar Sambon. Det stod Rånäs 8 på skylten, men vi kan ju inte ha åkt 8km redan.
- Vaddå? Ska det finnas flera slott?
- Inte vet jag. Men det har i alla fall inte gått 8 kilometer.

Vi fnissar lite. Vore så typiskt oss. Åka till fel slott utan att bry oss om att läsa på skylten när man kör in på slottsgården. Så vi prommenerar till skylten och där läser vi ”Ekebyholms slott”
Vi skrattar gott. Det är fortfarande gott om tid och vi har ingen brådska. Så vi går till bilen för att åka till rätt slott.
Trodde vi ja. När Sambon startar bilen har den ingen servo. En titt under huven visar att generatorremmen gått av. Plötsligt inser vi att det som luktade som bränt gummi tidigare nog inte var brasan ute på fältet.

Vi ringer försäkringbolaget. Ringer bärgaren. Och sen är det bara att vänta. Plötsligt har vi inte ett hav av tid längre. Bärgaren ringer och meddelar att han kan komma om 2 timmar. Då ska vi ligga och få massage på ett annat slott. Vi kommer överrens om att lägga nyckeln på ett av framdäcken och sen ringer vi taxi.
Taxin kommer och hämtar upp oss.
Sambon berättar var som hänt och slänger ut frågan
- Du har ingen polare som kan fixa en generatorrem ikväll?
- Jo. Det kanske jag har, svarar taxichauffören.

Han ringer ett nummer. Sambon och numret kommer överrens om ett pris och så ska numret åka ut till vår bil och sätta in ny rem på plats och sen köra vår bil till rätt slott.
På frågan om numret hade Swisch (vi hade ju så klart inga kontanter) blev svaret först nej. Men sen visade det sig att numrets brosa som skulle med hade swisch. Så då var det löst.

Allt såg ut att bli så bra. Vi checkade in på slottet. Fick ett vackert rum. Gick en trappa upp och avnjöt en härlig afternoon tea. Har jag sagt att jag är superlämplig att hänga på slott? Passar mig verkligen.
Efter att ha inmundat scones, godis, bakelser och te tar vi en prommenad till de berycktede bubbelkopparna. Men innan vi kan hoppa i måste vi ta oss ner i slottskällaren för lite massage. Mmmmm.

Massage, bastu och bubbelbad med cider i glaset. Ah. Så härligt.
Sambon lämnar mig lite tidigare för att gå upp och möta grabbarna som vid det här laget har fixat vår bil och är på väg över.
Jag ligger kvar och guppar ända fram till det är dags att göra iordning sig för middag.
På rummet står Sambon färdig för middag.
- Gick det bra, undrar jag.
- Tja... både ja och nej. Numret kom med bilen med ny generatorrem. Så långt var allt jättebra. Men Numret sa att en av kuggarna som remmen ligger på har nog kullagret pajat på, för den blir glödande. Och sen skulle jag bara parkera bilen, då gick remmen av. Det är den glödande kuggen som bränner sönder den.
- Jaha. Så...?
- Så jag har ringt bärgaren igen. Han kommer om en timme ungerfär.

Vi försökte lägga det hela åt sidan. Vi gjorde det verkligen. Och vistelsen på slottet var underbar. Maten var fantastiskt. Men när klockan slog 22 var vi helt slut. Det hade varit en dag med mycket.

På söndagen tog vi det lungt och gjorde lite. En god frukost som gjorde oss sjukt mätta. Sen var det en 3 timmar bussresa att åka hem.
Det kunde ha varit en skönare helg. Men ändå. Jävlars vad nice det var att bo på slott med mat, lyx, massage och bubbelbad. That’s the shit!
Bästa presenten ever!

Pocksigen

Det är liksom som att alla goda upplevelser tycks behöva ett litet smolk för att överleva. Historien hade inte varit ens hälften så god utan alla "misstag". Grattis till en bra helg, oavsett.

2015-09-15 22:06:20

AnnA

Ömsom vin och ömsom vatten. Låter som en härlig helg i alla fall :)

2015-09-16 19:10:01


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte