gäsp, måndag igen

.jag 2015-06-29 08:08 (inga kommentarer)
måndag igen, jag får panik över att helgerna går så himla fort och då har det här ändå varit en helg utan något särskilt inbokat. men semestern känns fortfarande extremt avlägsen, tre veckor kvar, och jag är trött. behöver vila.

i fredags förmiddag sa jag till A att jag tänkte sluta lite tidigare, och genast svarade hon "det tänkte ju JAG göra" i ett sånt där kränkt tonfall som att allting i hela världen var en konspiration mot just henne. jag sa att det kunde hon väl göra i alla fall, på grund av haveriet hade vi det ju ganska lugnt och fredag eftermiddag brukar det inte komma så värst mycket inleveranser och då muttrade hon att hon fick väl "se hur mycket det var att göra". JAMEN VAR MARTYR DÅ, jag kunde inte bry mig mindre.

ja, men vi åkte i alla fall till havet och åt glass, jag, S, M och M. och det var trevligt, och sedan åkte jag och handlade och sedan hem till hundarna. och sen kom mr S hem och öppnade sin post och där låg ett antagningsbesked, han hade alltså kommit in på den här KY-utbildningen som kommunen köpt in och som egentligen i första hand var till för arbetslösa och som andra bara fick gå i mån av plats. jamen ibland kan man väl ändå få ha lite flyt? så vi firade med mousserande vin och jordgubbar i trädgården och sedan åt vi lax och färsk pasta och allt var frid och fröjd.

i lördags fyllde L år. han har ju aldrig velat bli firad med tårta och grejer, men vi träffades i alla fall i stan och tog en fika och sedan gick vi till bokhandeln och han fick önska sig böcker och han valde några av kafka. och allt gick bra, bara ett litet orosmoment över fågelbajs där han parkerat sin cykel men det löste sig. och sen åkte vi hem, jag och mr S, och jag är ju alltid dödstrött när jag har varit i stan och trängts bland folk, så jag minns knappt vad vi gjorde resten av dagen, men jag antar att vi låg i soffan och läste och dumsurfade och liknande.

igår gjorde vi i alla fall inte många knop. man kan kanske skylla på vädret, det har varit mulet och lite tryckande kvavt och jag hade lite ont i huvudet och kände mig allmänt slö. och mr S var helt hispig för det här med utbildningen, eller inte utbildningen i sig utan hur han skulle lägga upp det för sin chef, som ju inte är så himla lätt att ha att göra med när det handlar om att ta ledigt i vanliga fall, det är krångligt om man så bara ska vara borta ett par timmar, så oavsett hur mycket lagstadgade rättigheter man än har för att vara ledig för studier så kändes det som att han skulle bli sur, förbannad, sätta sig på tvären. så till slut ringde han chefen för att få det ur världen eller i alla fall så att chefen var mentalt förberedd på det när veckan började, men chefen bara "vi får snacka om det imorgon", så det blev han ju inte lugnare av. men vad ska chefen egentligen kunna göra, man ska enligt studieledighetslagen be om ledigt minst 14 dagar innan utbildningen börjar, och den här börjar inte förrän i augusti så det är ju goda marginaler så. och chefen kan ju egentligen bara säga ja eller nej, och säger han nej så ska han ju, om jag har förstått saken rätt, ha väldigt goda skäl till att göra det, och då får man väl be facket om hjälp i såna fall tänker jag. och sur och otrevlig är han ju i vilket fall som helst.

min egen chef har semester denna veckan också, det är rätt skönt även om han inte är sur och otrevlig. på onsdag kväll ska jag hjälpa till på en lydnadstävling, jag ville helst vara siffervisare eller något annat enkelt där man inte behöver tänka på vad man gör, men blev övertalad att vara biträdande tävlingsledare istället, alltså en sån som står och dirigerar ekipagen och gapar vad som ska hända och i allra högsta grad måste tänka på vad man gör hela tiden. jag har gjort det en gång innan, i höstas, och den dagen hade jag precis fått ett återfall av kristallsjukan så jag var väl inte direkt på topp om man säger. men det gick väl rätt bra ändå, hoppas det går bra den här gången också. jag har i alla fall skrivit ett litet manus som jag kan tjuvtitta på om jag skulle få hjärnsläpp och imorgon kväll ska jag träffa en gubbe och vi ska gå igenom allt och göra markeringar på planen och sådär. förberedelser och framförhållning är A och O enligt mig, och tack och lov verkar de flesta i den här klubben tycka det också. och då trivs jag och tycker det mest är kul att hjälpa till, men att hjälpa till där det inte är ordning och reda, som rasklubben, det är rena döden. hör och lär och note to self hur jag ska sortera och sålla i framtiden.

ja, nä, men nu ska jag väl ta och jobba undan lite här.


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.