Bästa tiden

Lisasan 2015-02-14 12:29 (5 kommentarer)
Det börjar arta sig lite här hemma med rutiner och annat. Lillan äter och sover, hon låter inte så mycket ännu, röstresurserna är väl inte riktigt välutvecklade.

Pratade med FK igår och fick bekräftat att min sjukskrivning är godkänd. Det gör mig vansinnig att tänka på att man förväntas vara fullt frisk och fungera normalt efter även svåra kejsarsnitt. Det är tydligen i princip omöjligt att bli sjukskriven för just snitt. Däremot går det bra om man har andra åkommor, så min läkare fick fokusera på övriga problem och då gick det bra. Men visst är det sjukt, för det är ju egentligen faktiskt snittet som nu gett mig allra mest besvär. Denna gången stuvades det om rejält i magen, och jag är blå både över och under naveln. Jag minns att det senast gjorde mest ont just vid snittet, men nu är jag mer öm uppe i magen, förmodligen för att det var så mycket elände att skära i. Men i alla fall, tur för mig att sjukskrivningen gick igenom och förjävligt för alla som går igenom samma sak utan att bli sjukskrivna. Det är inget annat än skandal.

Amningen går väl sisådär. Jag hade riktigt mycket mjölk i början men sedan vi började tillmata har det redan sinat. Jag försöker att inte stressas över det. Tillmatade barn mår bra de med. Och viktigast är ju att lillan orkar äta och få i sig nog med mat, vad det än är, så att hon ökar i vikt. Som läget är nu med mina svåra smärtor måste jag medicinera dagarna i ända, så min tanke är också att det nog inte är fel att blanda ut min bröstmjölk med ersättning för att minska lillans utsatthet för medicinerna. Även om läkaren har godkänt allt så känns det onödigt att hon får i sig så mycket.

Vi har för övrigt nu bestämt namn. Det finaste vi kunde komma på, förstås, och det som vi kände passade bra. Det var inte helt populärt i familjen. Varför ska det vara så svårt att bara acceptera vårt val?

Nu börjar det bli ljusare ute och jag ser fram emot den dagen jag kan börja ta mig ut med vagnen och gå på promenad med lillan. Än så länge går det inte, jag tror det kommer dröja några veckor innan jag klarar det, men sen så. Det blir ju perfekt tidsmässigt, bästa tiden på året är framför oss!

Tinto

Vilken underbar vår du kommer att få med dina små töser! 💛

2015-02-14 15:07:30

.jag

herregud, när jag fick mina barn (1986 resp 1991) var det standard med 1 månads sjukskrivning vid snitt. fattar inte riktigt hur fk resonerar nuförtiden, det är ju ändå en rätt stor bukoperation. jag kände mig iaf mer död än levande efteråt.

2015-02-14 19:35:56

Kristin

Tre snitt, ett akut 2007, två planerade 2008 och 2011, inte en dags sjukskrivning för jag hade ju föräldraledighetsdagar att ta av, var resonemanget.. Rena turen att maken kunde ta ut mellan fyra och sex veckors semester vid varje tillfälle.

2015-02-15 13:59:22

AnnA

Samma här, 93 och akut snitt. Inte en dag sjukskriven och barnens pappa var hemma i veckor och tog hand om både mig och barnet. Själv kunde jag inte ens gå i trappan till ovanvåningen den första veckan, än mindre ta hand om bäbis...

Och angående namn, så är det er sak i allra högsta grad att bestämma :)

2015-02-15 19:31:56

Jazzie?

Ge dem tid. Det går fort att vänja sig att något har ett namn. Sen kan man inte tänka sig att hon ska heta något annat.
Sen är det rent ohyfs att kommentera föräldrarnas val av namn

2015-02-15 23:20:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may