Judehat

Tinto 2015-01-24 14:28 (2 kommentarer)
All rasism och främlingsfientlighet stör mig mycket, men judehatet värst av nån anledning. Jag är inte judisk själv och har inga judiska bekanta heller, vad jag vet, så det är inte personligt.
Samhällsklimatet skrämmer mig. Jag känner mig hjälplös. Som lärare var jag noga med att ta tag i de här frågorna, och man kan ju alltid hoppas att det gjorde nån nytta, men...
Det verkar som om de negativa krafterna hörs och syns mycket bättre än de positiva. Alla jag känner är hyfsat folk som har sunda värderingar (vad jag kan märka) så var kommer allt det här främlingshatet ifrån?

LaBonita

Jag är också rädd. Nu har även Grekland ett nazistsympatiserande parti som tredje största. Vad är det med världen?!?!

2015-01-26 18:57:50

Anni

Sämre tider - då söker man syndabockar. Mycket lättare att skylla på nån annan än att ta tag i sej själv. Tror jag. Hemskt är det hur som helst!

Sen tror jag oxå att mycket av de värderingar som vi tar för självklara inte ÄR självklara om vi inte pratar om dem. Hänsyn, solidaritet, ansvarskänsla, generositet... Där tror jag lärare kan göra mycket för att ge barnen innebörd i såna begrepp, men det behövs ju hemifrån oxå. Hur mycket tid har föräldrar nuförtiden att prata med barnen om viktiga saker? Det som inte får plats på instragram - finns det?

2015-01-27 14:35:17


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-05-22
Antal texter
73
Övrigt
Valspråk