Bra och mindre bra

Lisasan 2015-01-08 19:16 (2 kommentarer)
Dagens tillväxtkontroll gick bra. Läkaren trodde att barnet är genetiskt litet men det växer fortfarande i normal takt, bara lite mindre än andra. Bra det! Vikten är fortsatt runt 16% lägre än förväntat.

Sen fick jag visa upp mina fula ben, som jag bara trott är lite allmänt fula och såriga, sånt som händer liksom. Men läkaren ville undersöka det närmare, så hon skulle remittera mig till hudkliniken. Och dessutom kontakta reumatologen för säkerhets skull. När jag idag vid besöket visade benen och läkaren tittade noga insåg jag hur illa de faktiskt ser ut.

Några timmar efter besöket ringde läkaren tillbaks och meddelade att jag nu har en akuttid hos hudläkare redan i morgon, och reumatologen kommer ringa och ge mig tid redan nästa vecka. Helt fantastiskt! Hon sa vidare att de misstänker vaskulit igen, så vi får väl se vad det kan vara för något. Framför allt är det bra att de har så bra koll.

Fick idag också fortsatt sjukskrivning fram till förlossningen. Bra det, finns ju inte direkt några utsikter att jag ska bli bättre närmaste veckorna.

Sen pratade vi också om smärtlindring. Det funkar sisådär med den smärtlindring jag har, och jag fick veta att det är viktigt att jag inte har för ont utan klarar av att sova och så vidare, så jag fick order om att kombinera de starka tabletterna med svagare för att få det att funka bättre. Det är ju just nu skitjobbigt med foglossningen och allmän ledvärk, så känns bra att det finns något att prova.

Tinto

Synd att du ska ha det så jobbigt. Men snart kommer det ju en liten unge, då känns det värt allting. Bra att du får hjälp i alla fall, det verkar ju vara en bra doktor som tar tag i saker och ting. Kram!

2015-01-08 22:51:17

Lisasan

@Tinto: Ja, men jag ser det positivt ändå, den största delen av graviditeten är ju avklarad och hur jäkligt jag själv än mår verkar ju den lilla klara sig fint därinne!

2015-01-09 19:43:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may