God fortsättning

ikapiika 2014-12-25 11:34 (inga kommentarer)
Juldagen är min favoritdag i julhelgen. Det är fortfarande vackert med julpynt, det är fortfarande välstädat, julmaten och julgodiset är fortfarande gott, men det är inte lika stressigt och stissigt som på julafton utan man kan i lugn och ro såsa runt och njuta av det vackra, goda och sina julklappar. Maken är och hämtar sin farmor och vi ska fika en stund med henne innan hon ska lämnas över till svärföräldrarna. Under dagen kommer MoP komma ut och vi ska baka kalkon inför systerfamiljens ankomst ikväll.

Det är dessutom vansinnigt vackert ute, om än lite för lite snö för att det ska vara användbart till skidor eller pulka.

Hösten har varit intensiv, både jobbmässigt och emotionellt. Musikklassansökan var förvånansvärt emotionellt jobbigt, sen har sonens bråksituationer på skolan, som verkar gå väldigt mycket i vågor, tagit otroligt mycket energi. Skolan hintar att "vissa föräldrar skulle nog låta ADHD utreda barn med den typen av problem" men jag vet inte, skolan hävdar också att en eventuell diagnos inte ändrar deras hantering av situationen. Vid uppföljningsmöte i november verkade saker gå åt rätt håll så vi hoppas på det.

Året verkar i alla fall sluta bra. MissT fick sin musikklassplats till sist och börjar, om inget oförutsett inträffar, i nya skolan efter jullovet. Det har varit ett snabbt, men inte helt lätt, beslut att ta eftersom vi fick erbjudandet först för en vecka sedan. Sista terminen på den lokala skolan hade självklart varit roligt att gå men det är dumt att missa chansen när den ges, man kan alltid byta tillbaka om det inte funkar. Musikklasskolan är trots allt i andra änden av stan och det krävs bra mycket bussresande så vi får se hur det går.

G lekte hela dan före dan med grannpöjken som är hans värsta antagonist i skolan och de verkade ha roligt, så det finns hopp även där. Han har börjat med fäktning under hösten och verkar tycka det är kul även om det ofta är mycket gnäll inför träningarna, som mystiskt upphör när han väl är på plats. Sista träningstillfället hade de tävling och han vann i alla fall 2 av sina matcher så han kan nog fokusera och koncentrera sig när han väl vill.

Jobbmässigt slutade året, eller ja, jag jobbar formellt måndag-tisdag nästa vecka också, också bra. Bästa V och jag har under hela året jobbat på ett stort projekt som fick mycket bra mottagande när jag presenterade det på chefsmöte i fredags. Det känns otroligt skönt att få cred och en stämpel att man gjort ett bra jobb, även om jag och V själva är nöjda med det arbete vi gjort.

Nästa år börjar som sagt med omvälvningar för T men jag hoppas att det blir bra, jag hoppas även att G kan hitta lite mer lugn och ro. Själv hoppas jag på snö och fina skidspår, även om jag inte har bestämt mig för om det blir en Vasa eller inte.

på återhörande.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk