hur kommer det gå?

alvis 2014-10-18 13:33 (3 kommentarer)
Livet med en 2,5-åring. Promenerar fridfullt över gatan och slänger sopor, strosar runt och småpratar. På vägen tillbaka får hon för sig att hon absolut inte vill gå hem, släpper plötsligt handen och springer iväg rakt mot vägen. Lyckas på något sätt få min höggravida kropp till att komma ikapp henne, lyckas däremot inte med lirkandet "kom, nu går vi in" och får till slut lyfta upp henne gallskrikandes, med kramper i min mage och stövlar som far åt alla håll. Inne i trapphuset pustar jag ut och är nära att falla ihop i en våt pöl på golvet. Hur ska jag möjligen kunna hantera detta i kombination med ett spädbarn om en dryg månad? Vad har vi gett oss in på?

Sen städar jag med foglossning, svär över hushållsarbetet som aldrig tar slut, lägger mig ner på soffan och vilar för att efter fem minuter inse att "shit, nu får hon inte sova mer om jag vill ha den där timmen egentid i kväll". Heder åt alla ensamstående föräldrar. Och tack gode gud att barnafadern snart är hemma igen.

Tinto

Vet du, jag tror det går riktigt bra. För det andra kan klara, det kan du också! Ibland blir det väl kaos, men för det mesta kommer du att ha riktigt roligt och mysigt med dina små godingar!

2014-10-18 23:46:12

tori

Du, det där undrar jag med hur jag ska klara, med en 1,5-åring och en tvåveckors bebis…. Men det är väl bara att göra antar jag, och hoppas att man kommer ur det hyfsat levande.

2014-10-20 12:31:09

Pocksigen

Det kommer att gå jättebra- ibland blir du kanske en våt pöl, ibland kommer du att gorma på ett sätt du aldrig hade föreställt dig, ibland kommer du sitta med din tvååring i famnen medan du matar din bebis och vara den rikaste och lyckligaste i världen - högt och lågt och om vartannat. Men klara det kommer du, det är jag alldeles säker på. Kvinnan är en mäktigt stark varelse som tar sig igenom oerhört mycket under småbarnsåren, simultanagerar och sliter och upprätthåller, för allt annat är omöjligt. och ur det växer man också. Lycka till, du går en spännande och härlig tid till mötes - jobbig, ja, men långt ifrån bara.
@tori : Du med: Hejja! Tappra tjejer, det är slitigt men det kommer gå! Hjärta!

2014-10-22 21:23:39


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-13
Antal texter
112
Övrigt
Valspråk