segt 2

.jag 2014-10-14 10:05 (inga kommentarer)
igår blev precis en sådan eftermiddag och kväll som jag hade efterlyst. jag kunde visserligen inte sluta många minuter tidigare på grund av att det vällde in en hög oväntade arbetsuppgifter strax efter lunch, men jag kom i alla fall hem som jag skulle och efter lite plock här och där så kunde jag äntligen tända i kaminen och landa i soffan. och där tillbringade jag väl kvällen i stort sett. mr S satt i en soffhörna och läste, jag låg i en annan soffhörna och läste, kollade lite på tv, löste ett korsord. hundarna låg utströdda på diverse lediga platser i rummet. allt var frid och fröjd och jag gick och lade mig tidigt och sov som en stock hela natten. skönt.

jag är dock fortfarande trött och seg. ja, jag fattar ju att det inte bara krävs en enda eftermiddag och kväll för att återställa en lång period av stress och skitmycket att göra. men nu börjar det ju i alla fall lugna ner sig så då kommer förhoppningsvis lite mer energi också, det är ju inte kul att plötsligt ha tid att göra både det ena och det andra och så orkar man inte. även om det är skönt att bara ligga i soffan ibland så vill jag inte göra det bara för att det är det enda jag orkar.

nästa helg har mr S bestämt att han och hans kompis ska åka till köpenhamn över dagen. jag fick gärna följa med om jag ville, men det ville jag inte. om det hade varit bara jag och mr S så kanske, men inte jag, mr S och hans kompis, det orkar jag helt enkelt inte. det är inget fel på kompisen, men han och jag klickar liksom inte riktigt med varandra. jag frågade mr S hur de hade tänkt sig resten av helgen och det hade de inte pratat om, men var det ok att kompisen hängde med hem till oss och sov över här? och jag kände bara NEJ, ett stort och massivt motstånd, jag vill inte HA mr S' kompis sovande på vår soffa när jag stiger upp för att gå ut med hundarna tidigt på söndagsmorgonen, jag vill inte slösa bort första helt lediga helgen på tusen år med att serva med mat och kallprat (obs, det är ingen som tvingar mig att serva med mat, det är jag som tycker att om man nu har gäster så vill jag gärna prestera något mer avancerat än en hämtpizza), så då sa jag att om ni ändå bara ska spela tv-spel och dricka öl och kolla på film (vilket brukar vara det vanliga på agendan när de träffas) så kan ni väl lika gärna göra det hemma hos kompisen, och mr S må vara lättstöttare än lättstött i vissa avseenden, men när det handlar om sånt här så är det aldrig några problem (vilket jag själv, om jag ska vara ärlig, gissningsvis hade gått igång lite på). så vips har jag, om inget oförutsett inträffar, EN HELT LEDIG HELG snart. inte den här, men nästa. det blev ju som en liten oväntad present där, trevligt trevligt.

i övrigt: förra veckan bestämde jag mig för att ge mig själv "ledigt" från cykla-till-jobbet-kravet (1-2 gånger i veckan) på grund av att jag hade så jävla mycket att göra. men den här veckan hade jag tänkt cykla som imorgon och på fredag. men så kom jag på att ikväll ska jag ju på föreläsning i stan, och den slutar halv tio och då är jag väl hemma tio, i säng kanske halv elva, och då känns det inte jättelockande att gå upp halv fyra. skulle kunna cykla torsdag-fredag istället, men tisdagar och torsdagar är mina lågkaloridagar (ja, jag håller fortfarande på med 5:2) och även om elcykel inte är ansträngande på samma vis som vanlig cykel tycker jag ändå att jag brukar känna mig hungrigare än vanligt de dagar jag cyklar (vilket kanske inte är så konstigt, även om elcykel kanske mer är att jämföra med en promenad träningsmässigt sätt är det ju ändå under sammanlagt 2½ timmes tid), och då känns det lite onödigt att lägga cyklingen på en lågkaloridag. så denna veckan får det väl räcka med en dags cykling, det är ju i alla fall bättre än ingenting. i övrigt så PEPPAR PEPPAR har jag kunnat återuppta min sjukgymnastik så förhoppningsvis kommer min krånglande disk i ländryggen att börja uppföra sig lite mer normalt. det är en baggis att göra sjukgymnastik om man slipper kristallsjuka, så SNÄLLA, kan det vara färdigsnurrat nu så vore jag tacksam.









Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.