Målvikten uppnådd

Jazzie 2014-04-02 21:13 (3 kommentarer)
För ganska precis ett år sen tog min mammaledighet slut. Jag började jobba igen. Jag hade ju lovat mig själv att då skulle jag ta tag i min hälsa och vikt. Jag skulle ta tag i mina matvanor. Träning. Jag lovade mig själv att den här gången skulle jag lyckas. Jag skulle göra det på riktigt. Ge mig själv den tiden.

Jag har jobbat målmedvetet hela tiden faktiskt. Jag började stegvis. En sak i taget och rusade inte iväg för att få allting gjort på en gång. Och trots att vikten under förra året kanske inte riktigt hade det resultat jag hade hoppats på. Men inte en gång under det här året som har gått har jag känt att jag tappat taget.

I måndags tog man fram den stora ryggsäcken. En sån där militärgrön vandringsryggsäck. Den fyllde man med 20kg och sen lyftes den säcken upp på min rygg.
20kg. Det är vad jag har tappat på ett år. 5kg förra året. 15kg i år.

Jag har väldigt svårt att riktigt mentalt hantera att det fanns 20kg att ta bort. För det är ju inte så att jag på något sätt är anorektisk nu. Inte alls. Jag är inom normalvikt. Med ett BMI på 23 eller nåt sånt. Med en fettprocent på 28%
Så 20kg hade jag som kunde plockas bort. Det är svårt att ta in. Svårt att förstå.
När jag tittar mig i spegeln kan jag ju se tydliga förändringar. Låren märks tydlig skillnad. Jag har fått spetsiga axlar. Och min rumpa är platt istället för den där fina runda formen jag alltid upplevt min rumpa ha. (även när jag vägde ungefär den här vikten förr tyckte jag rumpan var rund)

Ansiktet är något äldre. Under hakan kan man se spår av att jag tappat mycket vikt snabbt. Huden har inte riktigt hunnit med. Men även om jag ser tydliga förändringar så tycker jag inte att de är så där stora som 20kg säger att de är. I spegeln såg jag inte så fasligt annorlunda mot nu.
På fotona som är tagna de senaste åren syns det. Där ser jag inte alls ut det jag såg när jag tittade mig i spegeln.
Och det här tycker jag känns sjukt. En spegel är en reflekterande yta, ändå är det jag ser inte nödvändigtvis så jag ser ut. Märkligt.

Hur mår jag då, kanske någon undrar.
Jag vet inte. Min nackskada gör att mitt allmäntillstånd är lite si så där. Vintern har varit så ofantligt tuff och jag varit så nere och under isen. Så jag kan inte säga att jag upplevt att jag fått en massa ny energi och ork för att jag har gått ner i vikt och börjat träna regelbundet. Men vem vet hur jag hade mått den här vintern utan det här?
Och hälsan går inte heller att säga så mycket om. Jag vet ju egentligen inte vilket hälsotillstånd jag hade när jag började. Men jag har ju aldrig känt mig sjuk. Och var kanske inte sjuk heller. Så jag kan inte säga att jag märkt någon skillnad där heller.

20kg. Att jag hade så mycket att ta bort. Jag visste inte det.
Nu börjar det riktiga maratonloppet. Att inte låta kilona komma tillbaka. Det är en lång, lång resa kvar.

Anni

Heja dej! Men nu är det vår och snart blir det fint ute och då är det lättare att både känna sej piggare och komma iväg ut och röra sej. Har du härdat ut hela långa vintern så borde det bara gå bättre nu!

2014-04-02 21:58:22

Pocksigen

Grattis till ett fantastiskt jobb! Vad otroligt duktig du är! Och visst - en annan fas börjar nu, men jag känner nästan ingen med din envishet, så jag tror absolut att du klarar detta - inte utan kamp, men jag tror vverkligen på dig. Grattis!

2014-04-06 21:50:06

Moot

Shit grattis!!!!!

2014-04-11 15:53:09


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte