Vill ändå inte sitta still

eeee 2014-03-27 10:57 (9 kommentarer)
Man kan säga att det går bättre och bättre på jobbet. Jag saknar dock detta: en bekräftande klapp på huvudet eller dunk i ryggen när jag har gjort något bra. För jag gör så många saker som jag egentligen inte vågar eller kan! Igår till exempel ringde jag två personer som inte fått jobb hos oss (och bara att från början ringa tre personer som skulle komma på intervju = så, så läskigt, men av det samtalet blir ju ändå folk glada! Att ringa och säga tyvärr tyvärr = inte lika roligt för folk blir ledsna) plus löneförhandlade och anställde helt ensam.

Jag leder vissa möten. Jag är trevlig och förstående. Jag sitter med i andra möten och förväntas säga saker. Jag håller en genomgång av vår verksamhet inför tjugofem kritiska vuxna och överlever.

Men det är liksom svårt att gå runt till folk efteråt och säga hej, beröm mig för att jag för mitt jobb som jag får betalt för att göra!. Jag gör ju egentligen bara mest det jag måste göra, det är mer det att jag är så sjukt stolt över min personliga utveckling och skulle vilja bli bekräftad lite i det.

I tisdags klippte jag mig och skvallrade med min frisör och fick veta att IA i hennes kretsar betraktas som något av en man whore (min frisör känner inte till vår relation och därför var det extra roligt att lyssna på hennes skvaller om honom). En snäll man whore, men ändå någon som är lite väl oreflekterat raggig på alla.

En del av mig vill desperat ropa men vår KÄRLEKSHISTORIA dåå medan en annan del av mig skakar på huvudet och säger men alltså, eeee, vad trodde du egentligen? Alla tecken var där och det var bara din egen megalomani som fick dig att tro mer om dig själv och er relation.

Har för övrigt börjat ligga lite med mitt ex ibland när andan faller på. Fint och tryggt och behöver inte bli bekymmersamt (men kan förstås bli åt helvete bekymmersamt)

Nu ska jag ta mig an några stora, svåra uppgifter. Duktig chef.

sodanismo

ok bortsett allting annat: som nyligen arbetssökande kan jag inte säga nog hur SJUKT BRA det är med de som ringer och säger hur det blev. tyvärr alldeles för ovanligt, så massa kudos till dig som gjorde det!

2014-03-27 12:25:04

eeee

åh tack, nu känner jag mig lite extra duktig ;) men vadå, återkopplar folk inte ens efter intervju? dåligt!

2014-03-28 09:35:41

sodanismo

en del återkopplar inte alls, oavsett intervju (employer branding alltså, ett okänt begrepp för vissa), andra skickar ett standardmail om man har tur. börjar bli fler som faktiskt ringer, men de är fortfarande i deprimerande minoritet.

2014-03-28 09:44:01

eeee

Hm! Undrar om det beror på slapphet eller på att det finns fler chefer med telefonskräck och andra issues att övervinna ;)

2014-03-28 09:46:47

sodanismo

intressant nog är en del av dem rekryteringsföretag, vilket gör det ännu mer fascinerande. där är det ju liksom kärnverksamhet att hålla kontakt med kandidater, och har man gått så långt som till intervju kan jag tycka att det är åt helvete slappt att inte lyckas prestera mer än ett massutskickssvar :)

2014-03-28 13:12:38

Elle

Ja! Var på en intervju för ett rektyreringsföretag för ett tag sedan. Fick veta att jag var en av de tre hon ville presentera för arbetsgivaren. Sedan inte ett knyst, inte ens svar på mina mail, till en början, Fick sedan per mail veta att de valt en annan kandidat. Inte ett ord om hennes tidigare påstående. Oproffsigt, tänkte jag. Döm om min förvåning när jag ca en månad senare ser en annons för exakt den tjänsten jag sökte? WTF? Hur svårt kan det vara att säga att jag tyvärr inte stämde överens med deras önskemål? Eller iaf höra av sig inom överenskommen tid? Eller iaf svara på mail? Trodde liksom att det var det som var deras jobb...

2014-03-28 14:24:31

Elle

Så dunk i ryggen och klapp på huvudet till dig, eeee!
Bra jobbat - du är bättre än proffsen! :)

2014-03-28 15:43:33

.jag

men visst är det lite...frustrerande, när man tvingas göra saker som är JÄTTEKLIV för en själv och så är det ingen som ens märker det eftersom det typ är helt normalt för alla andra. bra jobbat av dig alla fall!

2014-03-28 20:01:28

eeee

Yey, tack för bekräftelsen elle och jag! :)

2014-03-29 09:16:58


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-07-19
Antal texter
119
Övrigt
Valspråk