en underbar helg

Malenan 2014-01-12 22:34 (4 kommentarer)
Igår vaknade jag, som så ofta på sistone, i Ts armar (Den gångna veckan var Ts barn hos sin mamma så han sov hos mig alla nätter utom en.) Tittade ut genom fönstret och jublade över den vackra snön som äntligen fallit. Sedan låg vi som alltid (om vi inte har bråttom) länge med armarna om varandra och pratade om allt mellan himmel och jord. Så småningom gick vi upp och jag fixade fattiga riddare till oss och A.

Kl 11 var det dags för Friskis & Svettis med min favoritledare Claes Rogenius. Han är över 60 och har långt hår. Det märks på alla hans rörelser att han dansat hela sitt liv och hans musikval är galet fantastiskt medryckande. Salen är full med allt från tatuerade muskulösa 20 åringar till gamla skröpliga damer, tjocka och smala, killar och tjejer, nån med shorts, nån annan med huvudduk. Och alla släpper vi loss och sjunger med i allt från Lou Begas Ive got a girlfriend everywhere, till Let the Sunshine in och Put your hands up in the air. I en soca-låt håller Claes upp en röd socka och får oss att sjunga "We love soca!" och sen skrika så att taket lyfter sig. Vilken endorfinkick! Både T och A hänger på mest varje lördag, kul!

Sen hade T och jag en del att fixa på var sitt håll. Kl 5 sammanstrålade vi igen hemma hos honom för att fixa vår första gemensamma middag. Denna gång för tre par, vänner till honom, varav jag redan träffat ett.

Vi var ett bra team, effektiva och hade roligt då vi lagade maten ihop. Hann precis färdigt tills gästerna ringde på dörren prick 7 (är fortfarande lite förundrad över den svenska absoluta punktligheten...)

Det blev en riktigt trevlig kväll. Visst var jag medveten om att jag granskades och bedömdes. Inte konstigt, de har ju umgåtts med T och hans fru i 20 år. Naturligt att de är nyfikna nu när T har en ny kvinna vid sin sida. Men det rör mig inte nämnvärt, tycker det är rätt kul. Och de var trevliga samt välvilligt inställda allihop.

Klockan var en bra bit över midnatt då de gick. Sedan satte T och jag oss i soffan och pussades och analyserade kvällen och gladde oss över att det blivit så gott och trevligt.

I morse vaknade jag åter i Ts armar (tyvärr sista gången på en dryg vecka) och vi låg åter och pratade i flera timmar. Sen åt vi rester av min läckra (om jag får säga det själv) saffranspannkaka till brunch och så skyndade jag hem till D och A för att fixa hemma.

Kl 2 var det nämligen dags för julgransplundring med 8 stycken 12-13 åriga tjejer. Först drack de te och åt kakor och fnittrade som tosingar. Sen fick de klä av granen. Därefter klädde de på sig och sprang ut och kastade snöbollar och åkte pulka i backen framför huset. Under tiden klädde jag granen med godis, dvs balanserade godis på de mer eller mindre avbarrade grenarna. När de kom upp igen blev det dans runt granen med Räven raskar, Mormors kråka, Morsgrisar och sedan långdans till Nu är det jul igen runt hela våningen och några varv i trapphuset. Efter det fick de äntligen plundra granen och så slängde vi ut den från balkongen.

Sen kom de på att de skulle spela poker med godis som insats och så gjorde de det nöjda och glada i några timmar tills det var dags att gå hem vid 6. Allt som allt en riktigt lyckat fest. Så kul när dessa (nästan)tonåringar låter sig dras med i glada barnlekar! Ja inte pokern då, men det var ju kul att de la till sin egen tonårstwist :) .

Sen undrar jag när traditionen med julgransplundring försvann i Sverige??? Eller i alla fall i Stockholm. Ingen av tjejerna hade någonsin hört talas om det. Och inte heller den mamma, jämngammal med mig, som var här.

Nu måste jag börja packa. Imorgon kväll åker jag till Malawi. Årets första jobbresa.

Jazzie

Vilken härlig julgransplundring (ja, det andra lät ju också fantastiskt) Vi hade mini-plundring hemma. Men mina ungar fattar ju inte riktigt vad det är. Så mitt i jobbet att kasta ut granen stack Grodan till sin kompis och lekte. Så godiset som väntade blev liksom lite on-hold.
Fast det är klart, med ungar på 3 och 1 år så är det kanske inte väntat att det blir ett sjutusan till kalas :)

2014-01-13 16:27:44

Malenan

Kul att ni också plundrade @Jazzie! :)

2014-01-13 16:36:16

AnnA

Låter som du har en fin tid nu. Härligt!

2014-01-13 21:18:43

Malenan

Tack @AnnA ! :)

2014-01-20 14:52:56


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-10-23
Antal texter
15
Övrigt
Valspråk