Godiset

Lisasan 2014-01-02 21:34 (1 kommentar)
Planen var att börja bli nyttigare och allmänt hälsosammare efter alla helger. Gå ner ett antal onödiga kilon. Framför allt sluta äta godis. Men inte banta. Inte dieta. Inte bli ett hysteriskt hälsofreak. Bara lugnt och sansat, som förra gången, när jag lyckades gå ner 13 (!) kilo.

Jag har börjat idag. Gröt till frukost, jag tror jag mår bättre av det. Hemlagad lunch, det brukar jag ha, jag tog bara något mindre ris än vanligt. Funkade bra. Vi har fri frukt på jobbet, så det tänker jag frossa i. Sen en sansad middag hemma. Liten portion, frukt till efterrätt.

Sen stoppades lillan i sängen och somnade. Och jag kom på att jag ju hade en påse chokladgodis i skafferiet. Så jag åt upp hela påsen.

Mitt vanliga problem. Men om jag nu kan hålla mig ifrån att köpa godis och ha hemma, då måste det väl bli lättare? Och ett snedsteg (heh, en hel påse snedsteg...) gör ju ingen katastrof?

Framför allt är det mina tankemönster jag måste ändra. Lite mindre där, lite mindre här, och mycket mindre av godiset. Jag mår ju förfärligt dåligt av att käka godis oavsett, och maten i övrigt är inget stort problem. Så bara detta förbannade godis. Det måste bort.

Pocksigen

Ja men det är ju rätt tankesätt - och just det där att träna stoppsignalen. Det är samma här - och det är pås itt sätt sjukt att inte kunna ha godis/godsaker hemma utan att konstant tänka på dem och bara måste äta upp det innan man får ro. Så är det för mig. Träna stopptanken på impulsen är mitt enda löfte för året. Om jag lyckas med det så kommer mycket annat att falla på plats.

2014-01-04 10:40:21


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may