pre nyår

.jag 2013-12-30 16:19 (4 kommentarer)
jamen nu tycker jag väl ändå att jag har landat lite efter en jul som kunde ha varit regisserad av lars noren. jag försöker att tänka att min mamma inte uppför sig som hon gör av elakhet utan för att hon är osäker och därför måste försöka kontrollera sånt som går att kontrollera. men det slutar ändå med att jag tänker att det finns ju andra människor, rätt många faktisk, som också har ett överdrivet kontrollbehov, men de klarar ändå av att uppföra sig som folk. alla utom min mamma, kämns det som. och sedan bestämmer jag mig för att sluta tänka på julen för den gör mig bara irriterad.

jag promenerar istället, långa sköna promenader med småhundarna, vi snittar nog en och en halv mil om dagen ungefär. älskar att bo där vi bor, omgivna av skogar och miljoner småvägar där man kan lunka omkring i timmar och på sin höjd möta en traktor.

imorgon är det nyårsafton och jag borde summera året som gått men ids inte. 2013 har inte direkt imponerat även om det kanske inte hänt något extremt. men det var Z-såpan och en massa osäkerhet på jobbet, det var tungt att peppa mr S i jobbsökeri och att till slut ta steget att hoppa på ett nytt jobb med hög osäkerhetsfaktor. men det verkar ju se ganska ljust ut och han trivs. för egen del är jag mest nöjd med 5:2 och att ha kunnat börja springa igen. att vi har bytt tak på huset utan att behöva låna pengar till det. att valpen blev viltspårchampion och att minsting klarade anlagsprovet. att det överlag gick bra på träning och tävlingar (med några undantag, men MAN FÅR MISSLYCKAS, jorden går inte under för det). jamen det blev visst en liten summering i alla fall. ömsom vin, ömsom vatten så att säga.

imorgon ska vi dricka bubbel och äta file av kviga, det känns lite konstigt att säga oxfile men det är det kanske ändå. lokalproducerad, slaktad under lugna och värdiga former, inte transporterad en meter i onödan. något att tänka på när man står på ica maxi och klämmer på den brasilianska oxfilen för 199 kr/kg. vem är det som tjänar på det?

(och om någon vet hur man får till en akut accent på en samsung smartphone så SJUNG UT). nä, men det var väl allt för idag, over & out.

parrotlet?

Hoppas du far en trevlig nyarsafton! KRAM

2013-12-30 22:28:44

.jag

@parrotlet: detsamma!

2013-12-31 13:45:12

Camilla

@.jag: Håll e-tangenten "intryckt" så får du upp flera alternativ, bl.a. akut accent.

2014-01-08 16:05:44

.jag

@Camilla: TACK! :)

2014-01-08 16:40:09


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.