I can't buy you

eeee 2013-11-19 21:11 (8 kommentarer)
Herregud, tror inte jag har nerver till att hålla på och köpa lägenhet. Först verkade som att det bara var vi som var intresserade och då tänkte jag hysteriskt på allt som var mindre bra med den. Sen kom jag att tänka på att mitt favoritfrukostcafé ligger fyra minuters promenad därifrån (åt rätt håll på väg mot jobbet!) och att boxen ligger sju minuters promenad åt andra hållet och att jag skulle kunna cykla till station utan problem och balkongen att dricka morgonkaffe på och det lugna, vackra sovrummet och... sen kom ett bud som vi inte kan matcha:(

Eller det KAN vi väl, vi är typiska DINKS och planerar att vara det ett tag framöver. Men vi är också lite småsnåla (mest han, ehehe) och den var inte perfekt. Köket är för litet, ingen tvättmaskin, trång hall. Men jag hade hunnit arbeta upp en rejäl förälskelse, planerat möblering i en jpeg-fil och börjat drömma om att kanske till och med hinna fira jul där?!

Men vi hade satt ett tak och det taket nåddes alltså i andra budet och för de pengarna kan vi få något bättre. Det här är som att leta typ vinterkappa x1000 i jobbighet. Ni vet, när man sätter en gränssumma och ratar allt över det trots att de är underbara. Sen hittar man efter timtal en som känns jättefin men som är lite över gränsen och så tänker man fuck, nu kunde jag ju tagit någon av de andra perfekta som också var dyrare men de orkar man inte leta upp och blablabla.

Köpa saker, yuk.

Suck. Känns ändå lite som att jag förlorat något. Hur ska man orka gå igenom det här tio gånger till? För att buda MÅSTE man ju arbeta upp en enorm pepp, när miljoner ska slungas ut ska det ju kännas rätt, men att sen gång på gång bli ifråntagen värsta DRÖMMEN. Mina fina, fina tvåa med träparkett och högt i tak och gasspis och utsikt över ljusgran och pariserhjul och finaste parkområdet bakom.

Moving on.

Mea

Åh, du har min fulla förståelse och sympati! Vi är också på gång att flytta och allt liksom tär på en. Man vill älska bostaden för att ge bud men samtidigt vill man vara cool och inte bli så attached om det inte går vägen i budgivningen. Hoppas ni hittar ett nytt objekt!

2013-11-19 21:40:20

sodanismo

herregud, jag skulle aldrig palla med. så nöjd (trots att allt har både fördelar och nackdelar) med att ha lyxen att bo i hyresrätt.

2013-11-20 08:23:34

eeee

tack för sympatin! jag bor i hyresrätt nu och det är kalas, men det ligger för långt från station/gym/killes jobb. plus att vi inte bor där gemensamt då, hehe. men hitta en bra hyresrätt centralt i göteborg? it can not be done!

2013-11-20 11:09:38

sodanismo

nä alltså, vi försöker ju byta, hyfsat centralt i stockholm. det är...spännande.

2013-11-20 12:27:00

pussel

Å, vi letade och gick på visningar och budade i nästan ett år, jag flyttade mentalt in på minst fem ställen som vi inte fick och allt blev alltid för dyrt. Känner alltså igen mig och lider lite med dig.

2013-11-20 21:57:29

pussel

Bra liknelse, förresten. :)

2013-11-20 21:58:15

eeee

@sodanismo ja det där med bytes-hyresmarknaden i sthlm verkar helt galet besvärligt och nerv-förstörande... om det var det du menade med spännande;)

@pussel åh fy ett helt år... jag vill ju flytta NU. för ett år sen var jag liksom inte redo att ge mig in i budgivning och sånt och nu är jag redan (efter en förlorad budgivning) desperat. lägenheten vi gillade nu har egentligen inte gått upp så jättemycket, men den känns ändå för dyr för oss och det känns extra deppigt för när en lägenhet väl matchar vår kräsenhet fullt ut lär den också kosta huuuur mycket som helst.

jaja. vi ska på ny visning nästa vecka... på't igen etc.

2013-11-21 18:54:49

sodanismo

jo, det var ungefär det jag menade med spännande :)

2013-11-22 08:18:25


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-07-19
Antal texter
119
Övrigt
Valspråk