Kraften

parva 2013-11-11 12:02 (4 kommentarer)
Nuförtiden har vi ett rätt bra förhållande jag och kroppen. Träningen har gjort mycket gott, jag är stark och jag mår bra av att röra på mig. Blir glad.

Tidigare när jag har tränat så har det mest varit för att gå ner i vikt, för att bli smaaaal. Och jag har alltid hatat mina breda axlar, men de har liksom varit svåra att banta bort. Och om en nu har breda axlar så kan de väl lika gärna vara muskulösa dårå. Så det har de fått bli. Och jag gillar dem, jag har inga som helst problem att skrota runt på gymmet i linne.

I fredags skulle vi fota nya personalbilder och nä, jag hade inte bara linne på mig, jag hade en fin plus. Och när jag fick kika på fotona i kameran så halkade ett "Jag har ju så breda axlar" ur mig, varpå jag fick till svar "Jo, du är ju kraftig".

Just då tog min hjärna inte till sig det. Jag raljerade lite över kommentaren, men ryckte på de där berömda axlarna.

Fast den lika berömda taggen fastnade visst. För när de där fotona damp ner i min inbox så mådde jag mest bara illa. För jag såg tjock ut. Med dubbelhaka. Inte alls stark. Under helgen har jag blängt i spegeln. Studerat de där musklerna, de som kanske inte syns så tydligt eftersom de ju ligger ingosade i underhudsfett.

Att det är så lätt att halka tillbaka.

eeee

Wtf alltså, den typen av kommentarer! Jag är fellow bredaxlad och har upptäckt att jag därför också är grymt stark i axelpress, vilket känns härligt. Men min mamma kommenterade min numera rätt muskliga kropp med att jag har blivit "så stor" och ibland får jag halvoroliga kommentarer från folk om jag väl inte "tänker bli sådär jättemuskligt". Det gör mig förbannad därför att då hamnar fokus på UTSEENDE och inte på hur man mår eller hur stark/snabb man är.

Skit i hur ett dåligt foto ser ut! Jag såg också skräp ut på mitt personalskolfoto i år, men det har fel :)

2013-11-11 13:26:11

Auroran

Vilken oskön kommentar från kollegan/-orna! Att du tränar och är stark är kanonbra och styrka är härligt.

2013-11-11 14:25:57

Tinto

Du är väl inte på jobbet för att pryda upp stället? Vi kvinnor är inte till för att göra världen vackrare - utan bättre!

2013-11-11 16:38:07

Anni

Flipp! @Tinto

2013-11-12 17:58:09


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-10-20
Antal texter
47
Övrigt
Valspråk