Livet

Corn 2013-10-27 15:16 (inga kommentarer)
Mitt liv delas upp i två delar nuförtiden. Delen med barnen, och delen utan. Förra veckan var en finfin barnvecka. Kanske den bästa hittills. Vi åt bra mat. Jag läste en rolig bok för dem varje kväll, jag var inte lika flitig med min mobil som jag brukar, jag bakade, vi spelade spel och skrattade en massa. En kväll var det kvällsöppet på stan så då gick vi ut och provade och köpte kläder och äldsta sonen utbrast att det faktiskt är himla kul att köpa kläder när man är med och väljer själv.
Vi såg Croodarna på dvd (den är vansinnigt rolig) och vi åt tacos och umgicks med fint folk.
Och nu har jag haft en barnfri vecka. Det har varit en hel del jobb, men också soffmys och Netflix och en väldig massa cheez balls.

Cheez balls ja. De sista månaderna har jag varit extremt onyttig. Min joggingkompis har varit sjuk och borta och jag är inte motiverad att springa själv. Jag har i stället suttit och varit bekväm och glufsat i soffan. Plus varit sjuk och då blivit ännu mer omotiverad. Men nu. Det funkar inte. Jag måste göra en insats, skärpa mig, äta bättre, röra på mig, för att palla de här tunga månaderna som väntar. Tråknovember och sen mysdecember med en del skilsmässoångest (ja jag räknar med den), då måste kroppen vara rustad och hjärnan syresatt.
Så. I dag blir sista chokladen. Jag jobbar kväll och tänker alldeles strax dricka kaffe och äta choklad. Men sen!

Den här barnfria helgen har varit fin. På fredagen följde jag med en kompis ut, fast först hängde vi hos mig ett par timmar. Det är en avslappnad och enkel vänskap - hon lånade både smink och kläder av mig och vi drack vin och hon läste lite Nanna Johansson i min soffa medan jag spelade Last of us på Playstation. Och så skrek vi samstämmigt när jag blev uppäten av en "clicker", det vill säga en zombieliknande sak som dök upp från ingenstans och gnagde mig i axeln.
Sen drack vi vin ute med en gemensam bekant och så gick jag hem vid ett och sov. Kompisen dök upp några timmar senare, och sen gick vi upp vid tio båda två, då min mamma kom till stan, och så åt vi frukost alla tre och åkte på loppis.
Efter en vända på stan åkte min mor och jag hem till henne utrustade med godis och tre filmer. Vi satte i gång ett långkok på högrev, eldade i kaminen och satte oss i soffan och såg samtliga filmerna på raken. Efter de två första hade vi därtill varsin skål med rykande het köttgryta framför oss. Det var en finfin kväll. Och helg. Och idag efter frukost åkte jag till en av mina fina vänner som bor där i byn där jag bodde förr. Vi träffas alldeles för sällan men nu fick vi en promenad och sen kaffe vid köksbordet och jag fick minsann en 4,5-åring i knät som jag fick läsa saga för, och hon blev alldeles arg när jag skulle gå. Det var ett fint betyg.

Och i morgon kommer alltså barnen igen. De har lov, jag ska jobba men jag ska försöka vara effektiv och jobba så lite som det bara går, kanske kompa ut någon dag. Vi ska gå på en konsert, vi ska gå på bio och vi ska käka god mat. Det blir nog bra.



Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.