gotta get the job done pt 2

ikapiika 2013-07-06 09:46 (2 kommentarer)
Igår åkte jag hemifrån vid halv 8 och var i Vansbro strax innan 11. Hämtade ut mitt startpaket (badmössa, tidtagningsarmband mm) käkade lite medhavda mackor och hängde. Bytte om till baddräkt och våtdräkt, smörjde in mig med ullfett. Satte badmössan på huvudet, silikonproppar i öronen, glasögonen i väskan och smiglasögon på huvudet. Gjorde lite synkroniserad uppvärmning tillsammans med min startgrupp och sprang ner i vattnet.

Shit vad kallt det är, jag kan inte andas, lugn bara simma på så kommer andningen igång, blås ut luft under vattnet, ta in luft ovanför vattnet... Efter den lätt panikslagna starten var det bara att simma på med mantrat "keep on swiming". Jag hamnade snabbt i täten i min startgrupp (var bland de första i också) och simmade på som bara tusan av ren självbevarelsedrift. Måste bort från det här kalla så fort som möjigt. Vid svängen upp i västerdalälven började jag och en tjej till simma om massa folk från nästa startgrupp och så var det sen var de så in till mål. De från tidigare startgrupper i innerfil, den andra tjejen och sen jag i ytterfil vilket jag i efterhand insåg var rätt dumt eftersom jag fick mer motströmt då. Jag kom i mål som första "blåa badmössan" och innan sista startgruppen började komma i mål var jag med på top 100, sen blev jag petad av några gubbar i sista startgruppen.

Sen lite varmdusch, frysa som tusan, äta mat och köra bil hem via lite shopping i borlänge.

Summa: Det var mer kul än jag väntat mig att simma lopp och jag kan definitvt tänka mig att göra om det. Det var kallt, men inte kallare än att man kunde simma på. Det var strömt, men det kändes jobbigare när jag simmade bröstsim så jag fortsatte crawla.

Ska jag simma nästa år? Kanske men då tar jag helan.

sodanismo

klart du ska köra helan, det fixar du lätt! grattis, kul att allt gick bra!

2013-07-06 09:48:09

Tinto

Jag har simmat Tjejsimmet en gång (då jag gjorde tjejklassikern) och älskade det! Jag hade velat simma ända ut i Östersjön kändes det som! Jag hade inte våtdräkt, det var chockkallt de första sekunderna men sen var det bara svalt och skönt. (14 grader). Det är snart 20 år sen!

2013-07-06 13:29:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk