Jag säger inget

Tinto 2013-06-24 02:37 (7 kommentarer)
En kollega och FB-vän skriver så rart till sin man på deras 20-årsdag. Riktigt hjärtknipande. Och hon är verkligen värd att få vara lycklig (ja, det är vi väl alla!) och jag skulle vilja skriva något snällt, någon lyckönskning eller så. Men samtidigt - när jag och mitt ex firade vår 20-åriga bröllopsdag var vi också lika lyckliga! Att vi skulle gå isär var otänkbart! Han var världens bästa man och pappa, vi var varandras bästa vänner och allt sånt där. Förr hade jag väl trott att pianot skulle hoppa upp och bitas...
Ja, ja, det var då det.
Fem år senare fanns inget kvar att fira.

Nu är det över 20 år sen, och goda vänner är vi fortfarande, som väl är. Och jag vill då visst inte byta bort det jag har nu. (Även om jag förstås önskar att Älsklingen hade fått förbli frisk.) Men jag blir ändå lite sorgsen till mods och hoppas att alla de som nu är så lyckliga som vi var då ska få fortsätta att vara det. Men... om vi som hade det så himla bra kunde gå isär, då tror jag att risken är lika stor för väldigt många andra. Fast sånt säger man ju inte.

Pocksan

Sånt säger man verkligen inte. Min uppfattning är att de flesta i relationer är (eller borde åtminstone) vara högst medvetna sårbarheten i tvåsamheten - och därför bör man ju glädjas över varje dag som man faktiskt är ett team, hänger ihop, har det bra tillsammans. Alla vet att saker kan förändras, och det ganska snabbt. Så verkligen: Det finns ingen som helst anledning att på något sätt påminna dem som gläds åt det fina att det kan finnas även ett slut på det.

2013-06-24 10:43:11

Tintot

Precis. Men jag blir så vemodig.

2013-06-24 11:31:23

Pocksan

Ja, men så är det ju - det är skitsorgligt när relationer tar slut, det är så sorgligt att det inte är klokt och inte bara för paret utan för omgivningen också, men man är ju inte livegna varandra och man vet aldrig vad som sker och hur livet utvecklar sig. Tyvärr. Jag önskar också att det fanns garantier och att vemodet aldrig behövde infinna sig, men det funkar ju inte. Försök att glädjas med dem -de kanske är just de som klarar 20, 30, 40 år till, vem vet. Jag tycker att kärlek är värd att firas i alla dess former när den finns och känns. Den är aldrig självklar.

2013-06-24 11:39:31

SusanneH

Menar du mig? Vi är ju för all del inte kollegor, men vi hade 20-årsdag igår.

2013-06-24 21:52:41

Tinto

Haha, Susanne, du är säkert lika rar som min kollega (f d kollega förstås) så jag önskar dig också all lycka i fortsättningen! Men hon heter inte Susanne!
Och det finns ju de som lyckas, det är ju många guldbröllopspar i tidningarna så omöjligt kan det ju inte vara!
Jag trodde ju att om man lyckats vara lyckliga i 20 år så skulle risken för skilsmässa vara ganska obefintlig. Men det var den alltså inte.
Som väl är blev vi ju lyckliga igen fast på var sitt håll. Och vi har trevligt ihop alla fyra när vi ses, så slutet gott, allting gott.

2013-06-24 23:07:45

SusanneH

Det var ett så märkligt sammanträffande bara:) Ingen av oss har ens löfte om en morgondag, så man får vara tacksam när det är bra. Vi har haft mycket upp och ner under perioder av vårt äktenskap, så alla dessa år känns väldigt värda att fira. En stenig väg kan också vara vacker:))

2013-06-25 00:16:08

Tinto

Fint sagt, Susanne, alldeles särskilt det allra sista!

2013-06-25 17:51:30


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-05-22
Antal texter
73
Övrigt
Valspråk