Mammeriet

judy 2013-06-16 21:48 (5 kommentarer)
Jag försöker att inte vara den mamman. Den som bara pratar om sitt barn, den som delar tusen bilder i sociala medier, den som aldrig är mer än armlängds avstånd från barnvagnen. Jag ransonerar, tänker att "äsch jag postade en gullig bild igår, det får räcka". Jag hejdar min sambo när han vill delge detaljerna i hur dåligt barnet sovit någon natt och säger "nä nu kan vi väl prata om något annat". Jag låter barnvagnen stå och tänker "vi hör ju om hon vaknar och inte är nöjd".

Och istället. Så skäms jag när jag för en stund glömmer tänka på det fridfullt sovande barnet. Så tänker jag att min sambo framstår som en mer omtänksam förälder när han vill berätta tusen detaljer och mest bara prata om barnet. Så tänker jag att det var ju visserligen en trevlig solnedgångsbild, men tänk om det framstår som att jag inte älskar min unge nog när jag postar andra bilder?

Tråkig och barnfixerad eller distanserad och inte kärleksfull nog. Det går inte att vinna.

Egentligen tror jag att jag är en ganska bra förälder, åtminstone så här långt. Min unge växer och ler. Jag duger till. Egentligen.

Men utåt känner jag mig inte hundra.

Jazzie

Jag hade massa idéer hur jag skulle vara som mamma. Och då inte bara mamma åt mina barn. Utan mot världen runt omkring mig. Men det blev för jobbigt. Det finns ju inget sätt som det blir helt rätt på. Så nu skiter jag i det. Jag pratar om mina barn när det dyker upp. Fast jag tror att det folk verkligen har tröttnat på är att höra om mina graviditeter. Men jag orkar helt enkelt inte försöka vara lagom. Det tar för mycket energi och blir ändå inte perfekt. Jag blir som folk igen. Så småningom.

2013-06-16 21:54:17

Pocksan

Så småningom. Så tänker jag också. Man kommer ur bubblan och komat och jag tror att om man kör sitt eget rejs så ökar chanserna för att man åtminstone själv mår hyfsat. Att hela tiden parera för omvärlden slukar energi så inåt bänken.

2013-06-16 23:30:30

.jag

man pratar ju om sånt som upptar ens liv, det är inget konstigt med det. om andra tycker det är för tjatigt så är det ju upp till dom att fortsätta lyssna/läsa/titta, alternativt säga ifrån eller klicka sig bort från den personens facebooksida/blogg/twitter/whatever.

2013-06-17 06:02:53

Ani

Relaterar till 100 procent och är säker på att du (och jag) är jättebra föräldrar.

2013-06-17 08:33:48

tori

Haha, gud vad jag är Den mamman.

Och du framstår inte som något annat än en kärleksfull mamma som också
har intresse av och energi till andra saker. Dit har jag inte kommit. :-)

2013-06-17 12:25:57


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-27
Antal texter
91
Övrigt
Valspråk