Jag jobbar

AnnA 2013-06-13 11:48 (8 kommentarer)
tränar spår, pysslar med blommorna, jobbar, tränar lydnad, bråkar med tonåringen, jobbar.
Det är verkligen ömsom vin ömsom vatten i livet just nu.

Önskar så att jag och dottern kunde komma på rätt köl, men det verkar omöjligt. Hon retar sig på allt jag säger och gör. Själv tycker jag givetvis hon är odräglig när hon sätter den sidan till. Moment 22. Hur kommer man ur detta?

Exempel från gårdagen.
Planerar gå från jobbet halvfem. Skall handla, hämta hunden på dagis på hemvägen, äta, rasta hunden innan 18:50 då vi skall köra till träningen. Blir kvarhållen på jobbet av chefen i ett möte till 17:45. Ringer dottern o säger att jag inte hinner handla, vi får laga mat av vad som finns hemma. Hon står då på stationen och ber om skjuts hem, för att slippa bussen. Fine, hämtar henne med en omväg på 10-15 minuter så hon slipper bussen. Inser att jag inte hinner laga mat nu, utan slänger i mig fil och flingor, ger hunden mat, rastar hunden, vattnar torra blommor på altanen. Dottern lagar mat till sig.

När jag ska köra vill dottern ha skjuts till busstationen för att hämta cykeln (som stått där i 2 dygn, vilket den inte ska). Jag är redan sen och säger att hon får gå. Det tar 7 minuter. Hon svarar med att pappa säger att det är ingen omväg!
När jag vidhåller att jag redan är sen och måste köra direkt får jag bara höra hur dum i huvet jag är och jag ställer aldrig upp. Hon har redan glömt att jag hämtade henne tidigare. Att hon lämnar sin disk efter sig kvar på bänken när jag kommer hem, är bara grädde på moset. Ja visst ja, hon skulle tvätta sin klänning. Då tömmer man ut den färdiga tvätten i en tvättkorg och lämnar den blöt, utan att hänga upp den.
Hon är 18 inte 8 om någon undrade.

Jag får frispel, faktiskt.

.jag

GAAAAH, tonåringar. tror det är meningen att man ska reta ihjäl sig på dom och vice versa som en del av frigörelsen, men fan vad det är tråkigt medan det pågår...

2013-06-14 06:05:33

EvaP

Åh..jag lider med dig. Du vet ju redan hur jobbigt jag och min dotter hade det. Var gång jag orkade försöka så var hon omöjlig och ibland var mitt tålamod helt borta. Det var gräl, skrik och protester från oss båda. Jag blev sur och hon lika sur.
Jag hoppas att det blir mycket bättre för er än för oss, det tog lång tid innan vi numera är på rätt köl.
Dock, ge inte upp! Förklara och berätta och lyssnar hon inte så skriv ett brev till henne.

2013-06-14 07:15:10

EvaP

Egentligen borde jag inte ge några goda råd, jag minns ju hur totalt jag misslyckades - jag var under den tiden något av en pest för henne, jag var typ "nummer 99" i listan över viktiga personer för henne. Fy faen, det var en jäkla tid.

2013-06-14 07:16:23

AnnA

@.jag, tråkigt är bara förnamnet. Och jag fattar att hon tycker det är lika tråkigt. Vi kommer bara inte runt det.

2013-06-14 08:21:24

.jag

@AnnA: den dagen N flyttade hemifrån var nog den lyckligaste dagen i BÅDE hennes och mitt liv :) det kändes som att båda hade extremt lätt att hitta de där knapparna hos den andra som man går igång och blir vansinnig på. och jag vet inte hur många gånger jag försökte diskutera saken med henne när det inte var konflikt, och förklara ett och annat som hon just då sade sig förstå, men inte fan hjälpte det. nu är vi ju goda vänner, men det tog sin tid.

2013-06-14 08:28:26

AnnA

EvaP, på något bakvänt sätt är det en tröst att andra haft det likadant. Här undrar jag om jag ens finns med på listan just nu :/

2013-06-14 09:12:33

AnnA

@.jag, när man är mitt i det känns det otröstligt. Jag blir mest arg när det händer, men efteråt är man så otroligt ledsen att det alltid är bråk och tjafs. Och dottern tycker säkert hon bor ihop med en sur- och tjatkärring. Försöker prata ibland när det är lugnt, men hon ser det bara som jag fortsätter tjata.

Ett annat exempel är att vi strandat totalt vad gäller övningskörning. Jag bad henne tvätta bilen, vilket jag tyckte var okej att begära för att övningsköra med henne. Och så fastnar övningskörningsskylten också ;) Då var jag inte klok som utnyttjar henne att städa min bil för att hon ska övningsköra. Bestämde mig att det blir ingen övningskörning förrän hon antingen tvättat bilen eller städat den inuti åtminstone 1 gång. Och jo, jag tvättar den själv emellanåt, så det är ingen sunkhög. Nu är det mitt fel att hon inte blir klar med körkortet. Tadaaa....

2013-06-14 09:18:36

ikapiika

jag fasar för den tiden med tanken på de gräl redan har med MissT och hon har inte ens fyllt 10 än...

2013-06-14 17:03:22


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007