mother

.jag 2013-03-10 20:47 (4 kommentarer)
pms i kombination med min mamma kan ju aldrig bli en lyckad kombination. igår ringde hon, när jag svarade så inledde hon med ett "jaha, det var hemskt vilken tid det tog innan du svarade, men du såg väl förstås att det var jag och tänkte att 'hon kan väl vänta'". jamen kul att höras. i alla fall. vi pratar på om väder och vind. hon frågar hur det går för mr S. jag säger att han jobbar tillfälligt på sitt gamla jobb och hon tycker det är strålande. eftersom det inte är någon mening med att ens FÖRSÖKA förklara att det kanske inte är så jättekul för mr S att gå till ett jobb som leds av en chef som är dum i huvudet så säger jag något om att ja, det är ju i alla fall bra att det kommer in lite pengar eftersom vi ska lägga om taket i vår och det kostar en del. "jamen ni måste ju ta in anbud från mer än EN firma", säger min mamma då i en sån där mästrande ton som jag hatar, och som om hon själv inte gjorde annat än satt och gjorde upphandlingar dagarna i ända (vilket hon aldrig gjort överhuvudtaget), och som om vi var helt dumma i huvudet och inte begrep någonting av oss själva.

ja, sen vill hon prata om lille A:s kalas. MED MIG, som om det vore mitt barn och jag som skulle hålla i kalaset. hon undrar när kalaset ska vara, och eftersom jag råkar veta att det ska vara den 23 så säger jag det. "jaha, då får vi väl komma till er på fredagen då", säger hon. "GÅR DET BRA ATT VI SOVER ÖVER HOS ER?" vore kanske en relevant fråga i sammanhanget? men nä, det tar hon bara för givet, och sedan: "ja, så får du se till att kalaset blir någon gång på förmiddagen så att vi kommer hem innan det blir mörkt", går hon på vidare och man bara: men ursäkta? är det inte lille A:s kalas? är det inte HAN som är huvudpersonen och DE som är inbjudna, och är det inte upp till N och D om de vill ha kalas på förmiddagen eller eftermiddagen och andra får anpassa sig? och varför i helvete är det JAG som ska "se till" detta? ÅÅÅÅÅH, jag blir så JÄVLA trött. är det inte det ena så är det fan i mig det andra.

"herregud, vilka käkmuskler du har", utbrast min nya tandläkare nu i veckan när han skulle kolla om jag behövde bettskena. det behövde jag inte eftersom jag nästan bara biter ihop tänderna i vaket tillstånd eftersom folk är IDIOTER.

Anni

Aha, det är det du har din mamma till? Att träna upp käkmusklerna på? Vänta bara, när du väl biter henne, då blir det HÅRT! :-)

2013-03-10 21:06:44

Tintomara3

Men sa du till henne att prata med As föräldrar om saken?

2013-03-10 21:49:54

.jag

@Tintomara3: jag säger ALLTID åt henne att prata med vem-det-än-berör istället för att, som hon vill, gå genom mig, men det kvittar eftersom hon inte LYSSNAR på vad man säger.

2013-03-11 05:50:03

sodanismo

åh herreminje. jag får sån igenkänning på delar av min släkt här. martyrandet. prata med andra människor istället för den som det faktiskt vore rimligt att prata med. gaaaaah. all sympati.

2013-03-11 07:46:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.