Inne på min sista månad.

Jazzie 2013-03-06 12:21 (1 kommentar)
Jag går in på min sista månad som mammaledig. Så mycket som inte hann bli gjort det här året. Saker jag hade tänkt göra. Människor jag tänkt träffa. Ändå blev den här mammaledigheten så mycket mer än den jag hade med Grodan. Så mycket roligare. Så mycket mer energi.

Jag är less på en hel del rutiner i mitt liv som jag lever nu. Det är väl som det bör vara i slutet. Man ska ha tröttnat och vilja förändring. Det är de små bagatellerna som jag är allra tröttast på. Förmodligen för de inte spelar så stor roll om man är less på. Jag HATAR att klä på mina barn overaller. Så nu får det bli bara jacka om vi ska ta bilen till dagis. Jacka, mössa och skor. Resten packar jag ner i en påse och packar upp på dagis så Grodan har bra med kläder när de ska vara ute.

Jag har lessnat på våra mysiga morgnar. Tycker inte att de är så mysiga längre. Så vi har börjat åka buss till dagis så ofta som möjligt. Det tar längre tid. Men ungarna gillar det och jag får mig och dem sysselsatt en bra stund.
Så det ska bli skönt att börja jobba.

Lite solk i bägaren är det ju förståss med varslen som ligger lagda på jobbet. Det är nu under månaden som det ska meddelas vilka som blir uppsagda. Jag är inte så himla orolig. Inte för att jag känner att jag sitter säkert. Visst, jag är inne på mitt 16e år nu, men de allra flesta har jobbat många år nu. Tidigare nedskärningar har gjort sig av med de som jobbat kort tid. De som närmar sig pension. Och de som inte jobbar utan bara lyfter lön. Så allt handlar om vart man vill skära ner och hur vida man sitter där med en titel som lite för många har.

Fram tills nu har jag inte brytt mig om det så mycket. Det som sker det sker, är lite min inställning. Men nu ska jag ju mentalt börja ställa mig in att börja jobba igen. Och då blir det helt plötsligt lite av intresse om det faktiskt ska bli så eller inte.
Ja, ja. Nu får vi väl veta det snart. Och sen är det bara att köra på. Vad beskedet än blir.

I övrigt så går jag och småkikar i rabatten efter snödroppar. Jag har sått tomat- och paprikafrön. Har inte så stora förhoppningar på dem, jag har svårt att få tomatplantor från frön tillräckligt robusta. För lite ljus. För varmt. Ljuset är ju inte så svårt att rätta till. Men att hitta en plats i hemmet där det är typ 16 grader varmt är lite knepigare. Men jag ska göra ett försök. Sen tänker jag köpa lite färdiga plantor i maj när de kommer ut på marknaden.

Nej. Nu är det dags att baka lite bröd. Hej så länge.

Pocks

16e!! När vi lärde känna varandra satt du på Handels. Herregud...

2013-03-07 07:34:22


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte