Jösses så fula vi är nu

Jazzie 2013-01-27 21:02 (16 kommentarer)
Idag har jag, min storasyster och båda ungarna varit på Junibacken. En mycket lyckad utflykt. Men detta måste sägas:
För i helvete vad fula kläder vi svenskar har på vintern!
Allt är svart, brunt, grått, trist, gammalt och överlag illasittande.
Nu kanske småbarnsföräldrar inte toppar listan över de bäst välklädda människorna. Och kanske januari ser lite annorlunda på en AW en fredagskväll runt Stureplan.

Men överlag är vi så in i skogen tråkiga på vintern. Försök hitta en riktigt snygg människa i januari om du kan. På sommaren vimlar det utav dem. Både tjejer och killar. I härliga färger och mönster. Swischande kläder som gör en glad och köpsugen. Killar i skjortor och t-shirts av alla de slag. Tjejer i kjolar, toppar, klänningar. Till och med de små koftorna är mysigare på sommaren än vintern.
Varför då?
Varför måste vi klä oss fult för att vi är vinterbleka och trista? Är det inte då vi behöver lite kul i övrigt?

Till och med ärtan från Östermalm som hade sina höga stövlar med ännu högre klackar hade jeans på sig som satt saggigt och den dyra koftan var blek och trist och trots att det hon bar kostade mycket såg hon precis lika ful ut som alla vi andra.

Det är bara en tanke.
Jag ber egentligen ingen att ändra sig. Jag bara undrar varför det är så. För det handlar ju inte om en enstaka här och där. Det är ju horder av oss. Jag är inte det minsta bättre än någon annan.

2012 var vi på 3 bröllop. Ett i juli. Ett i augusti. Och ett i september. På septemberbröllopet var mycket mer brunt, marinblått, grått, mossgrönt på de kvinnliga gästerna. Vi som fortsatte med samma starka sommarfärger var faktiskt inte så många. Märkligt.

Anni

Kanske för att vinterbleka nyllen inte klarar starka färger lika bra som solbrända fejs? Men håller med om att lite färg piggar upp!

2013-01-27 22:10:01

Tintomara3

Kanske för att vinterkläder är dyrare och ska hålla längre och då satsar man på en mörk färg? Min vinterkappa/jacka är grön. Fast jag har en svart också. Och en grå. Ligger nåt i vad du skriver...

2013-01-27 23:01:51

crackgirl

Folk klär sig minst lika trist här i NY på vintern. Jag tror som Tinto att de flesta satsar på något som är praktiskt och funkar med nästan alla andra kläder man har. Själv har jag två vinterkappor som jag växlar mellan: en röd och en vit. :)

2013-01-27 23:44:00

Tintomara3

Jag har haft flera röda kappor och jagckor. Min höst/vårjacka är en vacker blå färg. Och sen kör jag med sjalar och sånt i färg nästan jämt. Men det stämmer att vitt och andra ljusa färger har jag mest när det är varmt. Det känns mest rätt. Svart har jag året om. Och jeans.

2013-01-28 01:11:39

Jej

Jag tycker det är befriande. Det är inte som att det i allmänhet fokuseras för LITE på hur en ser ut? Skitsamma om folk har saggiga jeans, kanske tod de sovmorgon istället för att gå igenom sin garderob- så att de var mer utvilade och glada på Junibacken. Kanske lägger de hellre pengar på en resa, sin hobby eller ger Rädda Barnen en slant än köper tre olika färger på vinterjackor och så ett gäng assecoarer som passar till respektive färg. Tycker du att vi borde skämmars över våra prioriteringar då?

2013-01-28 13:02:19

Anitan!?

Tänkte handla en bra vinterjacka nyss eftersom det var 60 proc. Men jag orkade inte ens prova för att de bara var brun/grön/svarta och det var ok i november men fult nu!
Jag bli allmänt mer introvert på vintern och orkar inte tänka på hur jag ser ut, vill gömma mej bakom en stor halsduk.

2013-01-28 17:57:10

Jazzie

Jej: det har jag verkligen inte påstått. Men saken är att du inte har en aning om stor del av befolkningen prioriterar sovmorgon och resor före färgglada kläder. Så din fråga har ju inget med något jag pratar om.
Jag luftar bara funderingar runt en observation. Och har några frågor i dessa funderingar. Frågor jag inte har svaren till. Du får gärna komma med dina teorier men ogillar dina anklagande frågor. Och om du prompt måste attackera mig så vore det mer uppskattat om ditt påhopp innehöll ett enda fakta än ett antagande att folk ser ut som skit för de donerat sina pengar till rädda barnen.

2013-01-28 20:29:52

Jej

Oj, det var visst en öm tå? Jag har inte påstått mig presentera några fakta. Lugna ner dig ett par hekto? Jag luftar bara mina funderingar. Precis som du.

2013-01-28 22:00:33

Jane

"Jag luftar bara funderingar runt en observation. Och har några frågor i dessa funderingar. Frågor jag inte har svaren till."

2013-01-28 22:01:20

Jane

Jag håller med Jej.

2013-01-28 22:01:34

Jazzie

Nä det var inte en speciellt öm tå. Men jag tycker att du flyger på mig med löjliga antaganden och dessutom ställer mig till svars om jag anser att folk ska skämmas. Jag har inte ens påstått att folk ska skämmas alls. Inte ens om orsaken till sina trista kläder inte beror på att de gett alla sina pengar till rädda barnen. Med din sista fråga så slutar det vara luftning och blir ett påhopp.
Det du tycker om folks klädval har jag inga problem med alls

2013-01-28 22:11:21

Jej

Den sista frågan gör det till ett påhopp? Jag förstår inte hur det kan vara ett påhopp? FYI är "ful" ett ord som uppfattas som negativt i vår kultur, så hur din text kan vara en mer neutral reflektion än min är för mig en gåta.

2013-01-28 22:29:49

Jazzie

Nej. Det är klart att du inte förstår.
Fortsätt gärna att kommentera mina texter när det passar dig.

2013-01-28 22:36:39

Jej

Jag tyder att du överreagerar nu. Men skitsamma. Jag ska inte störa dig mer. Giftet fräter igenom ända till mina oförstående ögon och till och med jag fattar att du tycker att jag är en fullkomlig idiot. Det står dig i din fulla rätt att tycka. Hejdå.

2013-01-28 22:49:03

Lisasan

Ljuset gör mycket så här års. Jag är själv skyldig till att ständigt ha tråkiga kläder på mig (svart, svart och så lite svart) men jag använder för det mesta färgglada kängor. På senaste tiden ett par riktigt röda och ett par starkt blålila kängor. Och tro på sjutton att till och med mina färgglada skodon ser för trista ut för det mesta. Så jag tror ljuset gör mycket. De dagar solen skiner, vilket är få, är en helt annan sak!

2013-01-29 15:14:44

tigern

Jag tycker jordiga färger, brunt, grönt, senapsgult etc. är fina och de gör sig så mycket bättre på vintern än på sommaren. Alltså följer färgerna i min garderob säsongens sinnesstämning. Men jag brukar försöka få in lite glada färger även på vintern, just nu använder jag ett par turkos/blå byxor rätt frekvent, och en gräsgrön tröja. Det piggar upp :)

2013-02-05 17:23:11


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte