Vi byter bank

Jazzie 2013-01-21 22:11 (2 kommentarer)
Vi håller på att byta bank. Jag har gjort det några gånger förr, men det är ju ett tag mellan varven. Även om vår nye bankman kommer hjälpa oss med det mesta av flytten så får jag ett väldigt kontrollbehov. Vilka räkningar har vi på autogiro, vilka har vi på e-faktura, vad har jag inte tänkt på.

Och jag har egentligen en rätt bra kontroll. Jag för ett excell-ark för varje år där alla räkningar står nedskrivna. Så man slipper bläddra bland gamla räkningar om man ska leta efter någon specifik. Och man får en bra överblick på vad det är man betalar per månad. Det går lätt att gå tillbaka till tidigare år och se om saker blivit dyrare eller billigare. Jag summerar ihop så att jag kan se vad vi betalar per år för tex elen. Där har jag även noterat en massa annan info (som vilka som betalas via e-faktura, autogiro och pappersfaktura)

Men jag vill ändå ha full kontroll på ALLT. Och det kan ingen bank erbjuda oss. Tex får jag inte se e-fakturorna på de saker som Sambon står som ägare. Så som bilförsäkringar och lite annat smått och gott. Jag har inte heller hans anmälda autogiron. Och allt har blivit så mycket större. Det faktum att vi är två, att vi har skaffat hus och barnen bidrar med en del räkningar också.
Ha, jag minns när jag bodde inneboende i en lägenhet på Olskrokstorget när jag pluggade. Jag betalade min hyra som inkluderade el, vatten och sånt. Sen delade vi på telefonräkningens fasta kostnad och därefter räknade vi ut vilka samtal vi ringt och hur mycket de kostat. Det var allt. Sen hade jag inga fler räkningar.

Så ser det inte ut idag.
Nåja. Lite kontroll-behov en liten stund skadar ju inte. Då får man gå igenom lite grejer som ändå är vettigt att titta på då och då. Och byta bank ska man fan göra. Banker har tendens att behandla sina gamla kunder som just gamla. Den här gång behagade inte ens vår nuvarande bank att höra av sig när jag kontaktade dem då det var dags att diskutera de nya vilkoren för lånen. Det är helt makalöst. 15 dagar efter jag mailat och bett om ett möte hörde snubben av sig. Och då ska jag tillägga att han skrev i november i en mailkonverstation vi hade så att han skulle lägga in oss i sin kalender och höra av sig med ett möte i december.
Banken jag hade innan var ungefär lika entusiastisk för två år sen då vi skulle ta våra lån för huset.
Så efter några år som kund är det verkligen värt att ompröva sitt val och låta alla banker få en chans att få mig som kund.

Anni

Imponerande vilken koll du har! Får lite dåligt samvete...

2013-01-22 07:22:14

Mea

Wow, jag är också imponerad! :) Härligt att ha full koll, dock.

2013-01-22 11:47:39


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte