Inte rasist, men.

judy 2013-01-15 08:28 (5 kommentarer)
I fikarummet klagar de på att det byggs moskéer och "snart ska de ha böneutrop också!" och inte får våra barn klä ut sig till pepparkaksgubbar längre

och jag blir så jävla trött att jag bara går. Efter ett trött "men varför ska det inte få finnas böneutrop när det finns kyrkklockor?".

Man borde så mycket mer.

Och jag inser vilken skyddad verkstad jag lever i; sedan jag dolt de dummaste släktingarna på Facebook är jag i princip förskonad från den här sortens kommentarer. Men 9,2% av svenskarna uppger ju att de vill rösta på Sd i nästa val. Jag vet ingenting om hur de sen röstar, de där vid fikabordet, men det är klart att trenden, tendensen, är spridd utöver de 9 %.

Fisken i min mage, till detta ska jag föda dig och din fjärdedels utomeuropeiska bakgrund. (Jag kommer på mig själv med att önska att det inte ska synas på dig.) Jag ska orka mer, jag lovar. Så här kan vi ju inte ha det.

J

WORD!

2013-01-15 09:29:38

Tintomara3

Oroa dig inte för fisken. Det är en brytningstid nu, men snart kommer ingen att bry sig om hudfärg. Det går fort, det kan jag se som upplevt en helt annan tid.

2013-01-15 16:37:37

M

Jag vet inte hur människorna i ditt fikarum ser ut, men den jag känner som är tydligast mot minareter och böneutrop i Sverige är från mellanöstern och har suttit i Iranskt fängelse.

Kyrkklockorna verkar inte störa honom.

2013-01-16 12:03:32

Jazzie

Word!

2013-01-16 12:17:08

judy

@ Tintomara: Det var ett skönt perspektiv, att det går framåt. Själv tänker jag mest att det verkar gå åt helvete, att det blir allt mer rumsrent med främlingsfientligheten, och bara det att vi har SD i riksdagen... Men det går kanske parallellt: att för många blir det allt mer en ickefråga, samtidigt som fler röstar på Jimmie Åkesson.

@M: Jag jobbar på en mindre ort, och människorna i mitt fikarum har mjölkvit hy och -sonefternamn. Det närmaste invandrare vi träffar här är folk som kom från Finland på 60-talet. Sannolikheten att någon någonsin kommer bygga en moské just här är verkligen inte överhängande, men uppenbarligen är det upprörande att man ens kan komma på tanken att göra det i Sverige.
Jag förstår att din bekant har obehagliga associationer till moskéer och minareter, men jag förstår inte hur mitt fikarum kan ha sådana. Snarare är de väl rädda för det de inte känner till - men det är sorgligt att den grundlagsskyddade religionsfriheten sitter så pass löst hos folk.

2013-01-16 13:39:04


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-27
Antal texter
91
Övrigt
Valspråk