Mitt 2012

Jazzie 2012-12-30 21:14 (3 kommentarer)
Idag är det exakt 1 år sen jag åkte av motorvägen i hög hastighet. Med Tusse i magen och Grodan sovandes i sin bilbarnstol i baksätet. I framsätet låg kassen med maten vi skulle ha till nyår.

Idag tänker jag lite extra på de människor som så snabbt reagerade och stannade vid vägkanten och springande till vår undsättning. Jag vet ärligt inte vad jag skulle ha gjort utan dem.
Jag har tänkt på dem många gånger under året som gått. Jag har tänkt på olyckan under året som gått.

Idag för precis nio månader sen föddes Tusse. Även där hade vi detaljerna som vägde över till vår fördel. I veckor hade havandeskapsförgiftningen pysslat runt i min kropp. Men istället för att hon föddes i v31 så höll sig kroppen tillräckligt lugn och vi fick gå hela vägen.

Jag har precis nu här under julen fått veta att en gammal klasskompis till mig förlorade sitt nyfödda barn i år. Jag vet inte alla detaljer kring det, men att veta att hon aldrig fick de månader jag och Sambon fått med Tusse skär i hjärtat och får mig än mer att inse att det har gått väldigt bra för oss.

För det är ju så, det är så lätt att fokusera på problemen. Mitt 2012 skulle kunna ha handlat om bilen som var tvungen att skrotas. Om alla sjukdomar som fullkomligen dominerade hela första kvartalet. Om all tid på sjukhuset. Om sommaren som kändes kall och där Sambon mest hängde ute om kvällarna och vattnade vad som till slut skulle bli vår gräsmatta. Jag häckade inne och "vaktade" barnen. Om hösten som också varit ganska sjuk för vår del. Och hur den hela slutar med praktgräl inom familjen som jag visserligen inte är delaktig i men får en splittrad familj där många är ledsna, arga och har ont i själen. Själv skaffar jag mig nässelfeber som vägrar ge med sig.

Men det är inte mitt 2012. Mitt 2012 är vår förlovning i januari. Tusses fantastiska person som kommit in i vår familj. Grodans väg från en liten tvååring till en ständigt pladdrande kille som har så ofantligt mycket att berätta. Som dagligen bjuder på många skratt tack vare sitt berättande. En kille som gått från enkla lekar till avancerade som kräver mycket fantasi. Mitt 2012 är Sambon som alltid finns vid min sida. Och jag, som alltid finns vid hans. Mitt 2012 är den där gräsmattan som tillslut växte så grön och fin. Min rabatt som blommade ända fram till frosten.
Mitt 2012 är fullt av tacksamhet för det jag har.

Mitt 2013 då.
Ja, så här i de allra sista dagarna av detta år är det enkelt. Mitt 2013 måste få handla lite mer om mig själv. Och då allra främst om hälsa och vikt. Jag måste få tillbaka vikten. Jag är nu tjockare än vad jag någonsin varit ogravid. Och i år har det inte funnits orken att ta tag i det på allvar. Men nästa år är det ett måste. Jag måste få ner vikten och komma igång med lite mer aktivt leverne. Att sitta i soffan och "vakta" barnen är inte vad jag ska ägna mig åt mitt nästa år. Det måste bli något annat.
Jag hoppas att mitt 2013 ska innebära att jag börjar jobba igen.

Jag stannar där. För att ta tillbaka min gamla vikt och förbättra mitt hälsotillstånd det är vad jag kommer börja med så fort året startar.
Jag har inte vågat gå till diabetescentret än. Fast jag vet att jag borde. Jag måste dit. Jag måste ta tag i mig själv och komma igång. I det finns bara positiva spiraler att hitta.

Gott nytt år på er.
Vi ses nästa år.

Bonita!

Gott nytt år kära Jazzie

2012-12-30 21:46:26

Lisasan

Just nu när det till och från är lite halt ute tänker jag faktiskt då och då på dig och olyckan. Hur snabbt det kan gå, även för erfarna förare, det är en nyttig lärdom, i synnerhet för någon som mig som inte haft körkort så länge. Och så tänker jag att nu ska jag ta det verkligen lugnt, och jag skäms inte för att jag kör i 40 på 50-väg när det är halt. Sen när det gäller att se tillbaks så försöker jag göra som dig, fokusera på det som varit bra istället för det andra. Gott nytt 2013!

2012-12-31 12:11:03

Malena!

Åh vad fint, kram!

2013-01-02 16:09:44


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte