God jul från mig.

Jazzie 2012-12-23 22:48 (inga kommentarer)
Dan före doppardan håller på att lida mot sitt slut. Vi har haft en fullspäckad dag, men inte med så mycket med julbestyr.
Det var Sambons dag att åka och köpa julklappar. Jag fick gårdagen. Så han for iväg straxt efter frukost och var borta några timmar.

Grodan skickade jag ut i snön för att leka med granntjejen. Efter 20 minuter skulle de komma in. Men icke. Det var fint väder och jag hade börjat riva ner bokhyllan i vardagsrummet. Så jag fick dem att åka pulka istället.

För det är bokhyllan jag har hållt på med stor del av dagen. Bära upp allt i den till övervåningen. Sen skruva isär den bit för bit. Bära upp de mindre delarna till övervåningen och invänta Sambon för att bära upp de större bokhyllorna tillsammans.
Bokhyllan ser nästan måttanpassad på övervåningen. Den går precis in på höjden och bredden. Nu när vi kan ha saker på alla hyllorna så upptäcker jag att vi inte har böcker nog att fylla den. Just ja, jag hade ju glömt att jag gav Stadsmission ett gäng lådor av böcker när vi flyttade från Sjöstan.

Sambon trodde vi hade några flyttkartonger med gamla böcker i. Ska bli skönt att få packa upp någon utav de kartonger vi nog aldrig kommer tömma och aldrig kommer kasta som står och tar plats i förrådet.
Vi kom så långt att bokhyllan står nu i allrummet på övervåningen. Allt vi hade i den innan står nu där. Men vi har inte fyllt på med mer.

Nere i vardagsrummet är det tomt. Allt vi har på den sidan av rummet är nu en stor julgran som blev ännu större när bokhyllan försvann. Och en trasig gammal rislampa. Det ekar lite lätt i rummet nu. Och den där sura beiga tapeten som Sambon ogillar så otroligt syns nu mer än någonsin. Vi ser alldeles nyinflyttade ut.

But not for long. Under sängen ligger Kamprads lådor och väntar på att bli uppackade och ihopsatta. Men vi hann inte med det ikväll.
Istället slogs de sista julklapparna in. Jag kokade senap. Och tvättat lite kläder.
Imorgon tar vi ungarna och åker över till farmor och farfar. Där ska julafton firas. Tomten ska komma. Vi ska äta julbord. Ja. Allt det där.

Måste erkänna, det kliar i fingrarna att börja sätta ihop möbler. Men nej. Det får vänta. Det finns fler dagar.

God jul på er allihop.

Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte