ett råd, fort

.jag 2012-12-11 11:51 (9 kommentarer)
eller ja, jag vet inte. behöver nog mest lite input...hur hade ni gjort?

Z:s vapendragare K ska sluta om ett tag. det heter att hennes tjänst har dragits in av besparingsskäl, fast jag är rätt så övertygad om att det handlar om annat. men skitsamma. K och jag har aldrig haft någon öppen konflikt. tvärtom, när hon var ny så skickade hon ganska omedelbart en vänförfrågan på facebook till mig. jag var lite tveksam, jag kan visst vara FB-vän med kollegor, men då ska man väl känna att man har något gemensamt också, vilket jag inte direkt kände att jag hade med K. men så blir det ju lätt lite känsligt det där med att inte tacka ja, då ska man mötas i korridorerna varje dag och veta att hon ville minsann inte vara vän med mig på facebook, så jag mesade med och tackade ja till hennes vänförfrågan och så var det väl inget mer med det. men så gick tiden och K och Z började hänga med varandra, i ungefär samma takt som Z:s och min relation började bli alltmer ansträngd. sedan hade/har ju Z och jag en konflikt som fortfarande pågår. och jag är ju inte dummare än att jag kan räkna ut att Z har snackat en massa skit om mig till K och förklarat för K "hur jag är", för så gör hon om alla andra så varför skulle jag vara undantagen liksom. ja, plötsligt en dag så var jag inte med på K:s FB-vänlista längre. nu spelar det inte mig någon roll SÅ, men jag tolkar det ändå som någon slags markering från K:s sida.

och så till problemet. K:s och Z:s chef har bjudit oss som sitter här i samma lokaler på "avskedslunch för K". det skulle i så fall vara jag, K, Z, deras chef och två andra kollegor som inte heller gillar Z och som väl kanske inte har något emot K som person, men som ogillar konstellationen Z+K eftersom de håller på med en massa märkligheter, typ stänger in sig på rummet och sitter där och viskar och fnissar med varandra. hälsar inte på någon annan förrän den andra har kommit. tar med sig fika och bjuder bara varandra, ingen annan. sätter sig demonstrativt vid eget bord i fikarummet fastän det finns plats hos andra. såna grejer. ja, i alla fall så kände jag spontant att NÄE, jag har verkligen ingen lust att gå dit och sitta där och vara trevlig när det är så ansträngd stämning i övrigt på jobbet. så jag blev lättad när lunchförfrågan kom i förra veckan och det visade sig att det var som igår, när jag var på kurs. "det var ju synd, det tänkte jag inte på" sa K:s chef och jag bara "nej, men känn inte så, det är ju så svårt att hitta ett datum som passar alla med kort varsel". trodde jag hade kommit lindrigt undan, men när jag kom i morse låg det en NY lunchinbjudan i mailkorgen. nu känns det som att K:s chef gjorde detta för att vara snäll mot mig och jag känner mig jätteoförskämd om jag tackar nej. samtidigt vill jag verkligen inte gå dit och sitta och låtsas som att allt är helt normalt och jättetrevligt NÄR DET INTE ÄR DET. när vi till och med har pratat om att vi måste ta in extern hjälp för att lösa konflikterna på vår arbetsplats.


så: tacka ja, tacka nej? hur hade ni gjort? och varför?

Tintomara3

Tacka nej!

2012-12-11 12:39:55

crackgirl

Håller med, tacka nej. Och förklara dig inte - tacka bara nej. Kom ihåg att du inte är skyldig dem att redovisa varför.

2012-12-11 12:54:30

Jazzie

Håller med. Tacka nej. Skit i förklaring. Det är alltid när man trasslar in sig i någon förklaring det blir riktigt krångligt.

2012-12-11 13:15:37

Erika

Tacka nej, du har väl ingen redovisningsplikt inför dem?

2012-12-11 14:01:27

Bonita!

Tacka nej.

2012-12-11 18:44:41

Anni

Käringen motvalls - jag hade nog tackat ja för att vara trevlig. Det är en lunch, ingen big deal. Om det inte är nån öppen konflikt med K så kan du väl "spela snäll" en stund för att markera att du kan vara vänlig även om K är knäpp. Men som sagt det är vad jag hade gjort, rätt eller fel. Men du och jag är inte samma person - gör inget som känns jobbigt i magen!

2012-12-11 20:26:50

tori

Och jag skulle gjort som Anni. :)

2012-12-11 20:58:00

aniara

Du gör det som känns rätt för dig. I magen. Kan du leva med en lunch och tror det blir uthärdlig. Gå. Viill du inte, tacka nej. De kan inte veta vad du har för schema i ditt liv och du måste inte förklara dig heller. Frågar dom så får du väl upprepa att du tyvärr inte kan komma, och att det är privat. Då slutar de flesta fråga vidare. Du bestämmer. Bara du.

2012-12-11 23:52:56

Moot

Jag hade nog också tackat ja... jag vill behandla andra som jag själv vill bli behandlad. Det är ju bara en lunch liksom. Men jag förstår ABSOLUT din tvekan!!

2012-12-12 10:45:58


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.