uttalanden att irritera sig på

alvis 2012-12-07 15:31 (2 kommentarer)
- Tanten i affären som stegar fram till vagnen, frågar "En flicka?" och efter att fått ja säger "Man ser det på filten, tjejer har röd och pojkar har blå" bara några timmar efter att lilla A kallats han pga har en blå napp.

- Svärmor som hittat ett blått plagg till sitt pojkbarnbarn och säger "när jag hittar något rött eller rosa så får lilla A det".

- Att folk i jobbsammanhang verkar närmast förfärande/förvånade över att jag har ett såå litet barn och ändå kan tänka mig att börja jobba snart. (Barnet har en pappa också, pappan vill faktiskt också vara hemma).

Ja, det här kommer bara bli värre ju större lilla A blir såklart. Mycket att förhålla sig, välja sina strider men ändå markera utan att förstöra relationer.

Nimfea75

Ja, sånt kan man verkligen irritera sig på. För några veckor sen trodde tre personer att sonen var en flicka, bara genom att titta in i vagnen och där se honom i en vit overall och ett färgglatt täcke. En av dem sa " det där måste vara en flicka".

2012-12-08 00:13:57

Jazzie

Jag stör mig inte så mycket när folk tar fel på tusse. Hon har ju mycket pojkkläder efter sin bror. Jag tycker det är roligt att se hur de blir generade. Inte för jag förstår varför. Bebisar har ju faktiskt inte så många könsdefinierade drag.
Med det sagt, så förstår jag din irritation.

2012-12-08 08:27:34


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-13
Antal texter
112
Övrigt
Valspråk