Just friends?

Elaine 2012-11-27 19:32 (8 kommentarer)
Elaine har varit på dejt. Två gånger med samma kille. Det hela föregicks av någon veckas konversation på en dejtingsida på Internet. Han såg trevlig ut på bilderna. Var välformulerad. Kunde skriva mer än tre meningar i sträck utan att använda könsord. Välbetald. Verkade allmänt normal sådär. Så Elaine såg till att bli utbjuden på middag. De sågs på en restaurang av det exklusivare slaget på en lördagkväll för drygt två veckor sedan.

Middagen var god och sällskapet var över förväntan. Det bjöds på många skratt och tiden bara rusade iväg. Avslutningen blev kaffe hemma hos honom och Elaine tänkte att det var ju ett välbeprövat knep han använde och hon var helt säker på att han skulle försöka ligga med henne. Men kaffet dracks upp och han gjorde inte ett enda move. Vid flera tillfällen tänkte Elaine att ett litet hångel hade varit mysigt. Men inte då. Istället fick hon snällt ta taxi hem och nöja sig med en vänskaplig avskedskram. Väl hemma utbyttes ett par SMS om hur trevligt det varit och att han gärna träffades igen. Så helt kört var det kanske ändå inte?

I veckan efter utbyttes regelbundna SMS. Elaine försökte styra över till en lite mer flirtig ton, men han nappade inte. Däremot bjöd han ut henne på middag igen så i lördags sågs de återigen för middag på restaurang. Återigen glada skratt, trevligt samtal om stort och smått och högt och lågt och djupt och ytligt med avslutning hemma hos honom med en kopp kaffe i soffan. Elaine missade sista bussen lite snöpligt och tänkte att nu kanske då var det hennes kväll. Men inte. Han gjorde inte ett endaste litet närmande och Elaine fick okysst ta taxi hem ännu en gång.

På torsdag ska de ses igen. Bio. Elaine håller på att bli tokig på att hon inte får någon som helst bekräftelse. Ja, förutom att han vill träffas igen då. Han har förvisso sagt att han är typen som tar lång tid på sig att bli kär. Att han vill lära känna varandra först. Ni vet. Men Elaine är livrädd att hon ska bli friend zoned. What to do? What to do.....

Anni

Tålamod! Bryta mönster?

2012-11-27 21:46:51

J

Herregud. Två dejter utan hångel och du är orolig?

2012-11-27 22:06:50

crackgirl

Så var mina första dejter med D... 7 år senare är vi fortfarande ett par och är jättekära i varandra.

Kanske är han helt enkelt en gentleman som har lite mer långsiktiga planer med dig än att bara få ligga. ;)

2012-11-28 01:40:14

Elaine

Anni: Utveckla?
J: Haha.. ja.. är det konstigt? *rodnar*
crackgirl: Åh.. det finns hopp. Men alltså... hur lång tid är rimligt att vänta på nån slags komplimang eller indikation att det finns attraktion och intresse?

2012-11-28 09:09:02

crackgirl

Hmm, ja det borde ju finnas där från början.... konstigt. Men säkert har han bara dåliga erfarenheter av att ha gått för snabbt fram förut och vill nu ändra på det. Vissa personer har ju inga mellanlägen.

2012-11-28 13:20:31

Elaine

C: Det kanske bara jag som är signalblind. Jag är van vid killar som är mer pang på rödbetan. Jag får väl helt enkelt odla mitt tålamod en stund till!

2012-11-28 13:40:38

Anni

Utvecklar: Jo jag tänker som crackgirl om det där med gentleman. Kanske att han har mer långsiktig syn på det? Inte för att jag tycker det behöver vara fel att hångla på första dejten heller, men om han är bra för övrigt kanske det kan vara läge att vänta in? Därav min kommentar om tålamod. Och att om du är van vid "snabbare" killar så kanske du håller på att bryta ett mönster nu med den här killen?

2012-11-28 17:26:33

Elaine

Anni: Jag ska odla mitt tålamod. Det där med att bryta mönster är nog kärnan. Har ju inte funkat sådär värst bra med mina tidigare romanser med äventyrliga och halvt (helt?) galna charmörer.

2012-11-29 09:48:35


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-06-22
Antal texter
147
Övrigt
Valspråk