Mr Teletubbies

Elaine 2012-11-26 22:44 (2 kommentarer)
Projekt Upprensning startade idag på kontoret Tuppjuck och det är inte alls kul att vara den som lyfter på mattan där företrädarna har sopat in en herrans massa skit. Men nu var den jäkla mattan så knölig att det bara var en tidsfråga innan allt bara rasar. Dags att ta tjuren vid hornen med andra ord.

Person #1 till rakning blev herr Primadonna a.k.a Mr Teletubbies. Han uppfattas av övriga kolleger som översittare och primadonna. Han vill verkligen inte vara som alla andra och måste hela tiden framställa sig själv som viktigare än de flesta. Till saken hör också att han inte klarar av minsta lilla störning av en knappnål som faller till marken eller ett kort möte på tio minuter för då tappar han koncentrationen och sitt kreativa flow. Suck. All respekt för att folk vill jobba i lugn och ro, men att hävda att ett tio minuters informationsmöte riskerar kvaliteten i en arbete som sträcker sig över två hela dagar. Särskilt eftersom det uppenbarligen inte stör den kreativa processen att snacka skit med kolleger om ditt och datt. Sakta men säkert har hans kompetens börjat ifrågasättas och uppstickare i organisationen har börjat ta över ansvar som han menar att BARA han kan göra för ingen av de andra är lika bra. Vad han inte förstått är att dessa uppstickare är enkla att ha att göra med och producerar minst lika bra resultat som honom på en bråkdel av tiden, utan krångel och utan att klaga. Eller så är det just det han har förstått och har därmed panik över att ha blivit EN I MÄNGDEN, gud bevars!

Givetvis satte han armarna i kors och ville inte ens prata med MIG om den kritik som framkommit. Sen förringade han det hela en stund för att avsluta med att ge mig kritik istället och tydligt förklara att han minsann inte respekterar mig som chef. Alls. Och däremellan hotade han med att säga upp sig, sjukskriva sig samt bad om att få bli uppsagd.

Behöver jag tillägga att killen ifråga inte direkt kommer att bli befordrad det kommande året och att hans löneökning 2013 kanske inte kommer göra kuvertet så värst mycket tjockare?

M

Finns det en väg ut/vidare för honom utan att förlora ansiktet, eller tänker du statuera exempel?

2012-11-27 08:57:43

Elaine

Hans ansikte är redan förlorat och han vägrar att samarbeta, så det känns rätt hopplöst faktiskt.

2012-11-27 11:18:58


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-06-22
Antal texter
147
Övrigt
Valspråk