Vikten.

judy 2012-11-25 19:23 (7 kommentarer)
"Jag är tjock."
"Du är gravid."

Upprepa. Upprepa. Igen och igen. En ängels tålamod har han, den blivande barnafadern. (Det bådar väl gott, för den delen...)

I början, när jag började tänka så här, tänkte jag "jamen det är ju typiskt, haha, tänk om jag vore en gammal anorektiker och tänkte så här på riktigt." Nu... jag vet inte, det blir lite mycket av det.

Jag har gått upp sex eller sju kilo beroende på vilken våg man litar på (jag har ingen egen). Det är något kilo mer än rekommenderat för den graviditetsvecka jag är i.

Egentligen förstår jag ju att det är inom felmarginalen. Jag förstår också att jag rimligen ska gå upp lite mer i vikt eftersom jag är i underkanten av normalBMI från början. Tittar jag i spegeln så sitter det mesta av den nya vikten på magen, och resten mest på bysten. Man ska inte banta när man är gravid. Allt detta förstår jag.

Ändå står jag där på vågen och ser den ticka vidare uppåt och nu väger jag över 60 kg och det har jag aldrig gjort innan och det är fortfarande nästan fyra månader kvar och tänk om jag inte kan gå ner det här sen och det går precis att knäppa kappan nu (för det är en gravidmage i vägen, ditt pucko!) och...

"Jag är tjock."
"Nej, du är gravid."
"Jamen ändåååå."
"Du är jättefin."
"Nej, jag är tjock."

Herregud. Måste sluta med detta. Om inte annat för att jag ju inte kan bete mig så här sen, inför barnet. Sveriges sämsta förebild. Ätstörningar nästa.

Nej, inte därför. Men för att det är så onödigt. Jag ska må bra.

tori

Jag är säker på att du är jättefin. Inte för att det hjälper mot tankarna, men ändå.

2012-11-25 21:04:16

SourPuss

Jag lovade mig själv att om jag bara kunde bli gravid och allt gick bra skulle jag inte gnälla och vara fåfäng.
I vanliga fall är det inte min person att vara så käck och klok, men jag har fan inte gnällt (och då har jag precis passerat 20 kilo...)
Släpp det bara. Jag har en vecka kvar innan jag är beräknad och nu på slutet kommer allt vatten och man kan inte göra ett piss ändå.
(jag vet, det är lättare sagt än gjort men det förtjänar ändå att sägas om och om igen!!!)

2012-11-25 23:30:56

AnnA

Du är gravid! :)

2012-11-26 08:09:08

Nimfea75

Du är säkert jättefin med din mage. Jag gick ner 10 kg så fort bebisen kom ut, och den sista månaden gick jag upp fem kilo i en väldig fart, men det var mest vatten som samlades i kroppen.

2012-11-26 11:43:49

alvis

Jag uppskattade verkligen att min kära make ihärdigt upprepade "nej, du är gravid" varje gång jag yttrade tjock-ordet. Dessutom gjorde han det även när andra tog sig friheten att kommentera hur tjock jag blivit vilket jag kände mig jättetacksam över. Det är lite otäckt (och häftigt!) att se kroppen förändras sådär plötsligt, men det mesta går ju snabbt tillbaka igen.

2012-11-26 14:44:54

Anitan!?

Det är svårt att stoppa de där tankarna! Men om du läser den här texten om ett år kommer du garanterat ångra dig att du la energi på tjocktankar istället för att vara stolt.

2012-11-26 14:50:09

judy

Alla: tack för kommentarer! Det är en sak och veta och en annan sak att göra, men jag får ha er i ryggen i nästa diskussion med tjocktankarna.

2012-12-04 10:06:55


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-27
Antal texter
91
Övrigt
Valspråk