Jag, en kupongtant

Jazzie 2012-11-24 17:35 (3 kommentarer)
Min syster har pratat om något tv-program som jag tror heter något i stil med "Kupongjägarna" Tanter som samlar rabattkuponger i USA på ett sätt jag inte trott var möjligt.

Jag har aldrig orkat engagera mig i de kuponger man får från ICA, Coop och alla andra. Att spara 4kr mot att man måste komma ihåg en kupong har helt enkelt inte vara värt besväret. Det var tills jag började köpa blöjor.

Om man går till ICA Nära och köper ett paket blöjor av märket Pampers (som är vårt favomärke) tror jag att ett paket kostar 129kr tror jag. Kanske 139kr. Köper man samma paket på de större butikerna, så som City Gross, Ica Maxi mm så kostar de oftast 109kr. Dessutom har många utav dem erbjudande att om du handlar för minst 300kr så får man köpa blöjpaketen för 79kr, eller 89kr.

Vi handlar på City Gross, och där kostar de 79kr om man handlat annat för 300kr. Dessutom brukar City Gross ge kupong i sitt reklamblad, lite titt som tätt, en rabatt på 50kr vid köp av två paket blöjor. Jag får Pampers-kuponger i brevlådan lite då och då där man får alltifrån 30kr rabatt för ett paket blöjor, till 50kr rabatt vid köp av två. Nyligen insåg jag att jag är ju med i Pampersklubben och om jag bara tar 5 minuter av min tid när vi har köpt blöjorna och reggar en sifferkod som står på paketet så får man poäng som efter typ 5 paket ger en 30-kronors rabattkupong.

Så, från att på ICA Nära kosta typ 129kr, eller på City Gross kosta 109kr så betalar vi väldigt sällan mer än 55kr för ett blöjpaket. Och helt plötsligt har det blivit värt det. För vi gör oss av med blöjor. Jisses säger jag bara. Vad ska jag uppskatta det till? Tusse förbrukar minst 6 blöjor om dagen. Men ibland så mycket som upp mot 10 blöjor. Grodan kanske landar på 5 om dan. Det är ett antal paket i månaden för våra två barn.

Och när jag väl fick upp ögonen för blöjkupongerna så vakande den där kupongtanten inom mig. Så idag när Sambon åkte och handlade hade han med sig en kupong för blöjor, en kupong på 8kr rabatt vid köp av gröt till Tusse och en kupong om 5kr rabatt vid köp av en Sempers Eco burk som idag blev någon päronpure.
I plastfickan som hänger på alamanckans läggs kupongerna undan i väntan på bli använda. Jag kontrollerar giltighetstiden och det irriterar mig något grymt när främst blöj-kuponger blir ogilitga. Speciellt om vi tvingas köpa ett paket till 79kr. (Vi köper ju aldrig till fullpris. 300kr är ju inget svårt att lägga i varukorgen utan att köpa på sig sånt man inte behöver)

Syrran berättar om damerna i tv-programmet och jag känner hur mina kinder hettar lite. Tänk, det kan bli jag en dag.

Anni

Ja men då är det ju värt besväret, det är ju inte tre spänn utan femtiolappar. Du ser, det är så man lurar in barnfamiljer i fördärvet...

2012-11-24 19:18:45

alvis

Jag är också där, sen jag blev en blöjkonsument! För man sparar ju massor, betydligt mer än några kronor vilket jag trott varit fallet med kuponger tidigare.

2012-11-24 22:52:11

Poxie

Haha, jag känner igen det där också. Fast för mig handlar det mer om alla jäkla klädkedjor som skickar ut dessa kuponger. Oj vad jag spar pengar. Eller ja... vad jag gör av med pengar egentligen, när jag liksom får lite köpiver bara för att det är 30 procents rabatt.

2012-11-25 14:20:05


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte