Huvudvärk

Lisasan 2012-11-23 11:10 (inga kommentarer)
Äntligen är det bättre i luftrören och lungan. Hostar fortfarande ibland men inte som innan. Så jag hoppas att jag kan jobba på måndag.

Vaknade annars idag med en hejdundrande huvudvärk. Så illa att jag knappt fick upp mig själv ur sängen, än mindre lillan. Klä på henne och fixa i ordning för dagis var en kraftansträngning. Till frukost 2 x Bamyl koffein. Det värsta lättade ganska snabbt, inom 10 minuter. Sen kvarstod en dov jobbig huvudvärk som jag snabbt insåg var migrän. Så det fick bli en Maxalt också. Efter någon timme mådde jag mycket bättre och det allra mesta av huvudvärken var borta. Nu är skallen helt okej, men jag mår illa och känner mig allmänt dålig. Tabletterna gör ju sitt. Men hellre må lite allmänt kasst än en huvudvärk av den kalibern. Det är riktigt jobbigt.

Lillan hon har börjat hosta igen, och är rätt snörvlig. Fick i henne lite honungsvatten igår och det hjälper i alla fall. Hon är ändå pigg och ingen feber, så det blir halvdag på dagis idag. Det här med honungsvatten är bra. Först testade vi med att säga att hon skulle få något gott och sött och bra, men det blev totalvägran, något sånt skulle hon inte vara med om. Så i stället blandade jag lite starkare honungsvatten, berättade för henne att det var medicin, och gav henne i spruta. Det gick alldeles utmärkt! Nu tar hon gladeligen sprutan själv och suger i sig, och säger glatt "mediciiiiin". Mycket bättre än att ge henne "riktig" hostmedicin som enligt läkaren fungerar sämre och som ger henne biverkningar. Enda nackdelen med honung är ju att det är sött, men borstar man tänderna är det väl inte så himla farligt det heller. Så det är praktiskt att hon nu är gammal nog att få det, riktigt små barn ska ju absolut inte få honung.

Nu ska jag dricka te, med honung i, och försöka bli lite piggare.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may