Kontoret Tuppjuck

Elaine 2012-11-15 19:12 (4 kommentarer)
Sedan några veckor tillbaka är Elaine chef för ytterligare ett kontor. Närmare bestämt är det så att hon numera ansvarar för företagets samtliga konsulter. En tapper skara på en si sådär 35 personer. Så långt allt väl.

Nu råkar det vara så att det ena kontoret består av ett antal lite säregna individer. För all del, de flesta individer i den här branschen är väl säregna. Men de här personerna är inte säregna på det nördigt lite charmiga sättet. Tyvärr. Därav har Elaine nu gett kontoret det inofficella namnet Tuppjuck, eftersom det är precis vad hon får ungefär fjorton gånger om dagen tack vare dessa underbart härliga individer till anställda i personalen.

Som exempel har vi herr Teletubbies. En herre med grandios självbild och psykopatiska drag. En skicklig kappvändare. Oförmögen att producera något för egen maskin. Expert på att slingra sig ur när det börjar vanka operativt arbete, men en jäkel på att snacka och låtsas som att han kan allt och lite till. Ja, och ta creds för andras arbete förstås. Han skickar gärna artiklar till Elaine om rekrytering och personalhantering från tidningen Chef. Han deklarerar högljutt att han aspirerar på titeln som konsultchef trots att han högst troligen inte har en enda supporter i organisationen. Självklart värdelös på att hålla deadlines och tål absolut inte någon som helst form av kritik. Men får själv formulera sig precis hur klumpigt som helst.

Sen har vi herr Primadonna. Kommer och går som han vill. Blir förvånad när chefen ber honom att rapportera var han befinner sig och vad han gör. Blir ännu mer förvånad när chefen tar sig friheten att prioritera om hans arbetsuppgifter till förmån för kundbetalt arbete. Han blir upprörd till bristningsgränsen när hans arbetsmetodik utmanas och påpekas att hans sätt att arbeta tycks härstamma från stenåldern snarare än modern tid. Blir tjurig när han inte tilldelas den åtråvärda titeln. Hotar att säga upp sig och får titeln som tröst. Gör sedan inte jobbet särskilt väl. Men har ett vackert visitkort.

Och så finns det herr Stilig som är oerhört vältalig och förtroende ingivande. Elaine skulle lätt köpa en dammsugare av honom, typ. Han levererar aldrig i tid och gör aldrig det han ska. Verkar alltid löjligt upptagen med viktiga saker och har alltid en mycket trovärdig ursäkt till varför han jobbar med annat än det han ska. Som grädde på moset har han även hundögon att spela ut när han misskött sig riktigt ordentligt.

Det finns lätt material till att producera flera säsonger av en grym Tv-serie. Kontoret Tuppjuck är ju dessutom en klockren titel. Tack gode gud för att majoriteten ändå är goa gubbar. För just nu har Elaine mega-tuppjuck!

Anni

Låter som nåt jag skulle kunna sitta klistrad framför TVn för att se - drama på hög nivå! Kanske du har nåt där?

2012-11-15 21:42:37

M

Mät, mät, mät.

2012-11-16 10:39:45

Elaine?

Mät vad? Produktivitet?

2012-11-16 10:46:00

Foobar

Ser fram emot nästa episod!

2012-11-16 11:05:00


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-06-22
Antal texter
147
Övrigt
Valspråk