Neurologen

Lisasan 2012-10-28 08:12 (inga kommentarer)
Min migrän är ganska jobbig nuförtiden och för ett tag sedan bad jag om remiss till neurolog för att utreda om det finns annan profylaktisk medicin jag kan få. Stora sjukhuset sa nej, jag behövde inte komma dit. Men vårdcentralen gav sig inte utan remitterade mig i stället till en privat neurolog, fast till samma kostnad som på sjukhuset. Jag var där för några dagar sedan. Alltså, en sån sällsynt bra läkare det var! Han ansåg att med svår migrän ska man alltid gå hos specialist, och nu när jag är patient behöver jag inte oroa mig utan jag får fortsätta att gå där och få mediciner utskrivna.

Han skrev ut en del mediciner som jag tidigare gått på men som vårdcentralen i flera år vägrat, med hänvisning till "kloka listan". Han ställde sig väldigt frågande till deras vägran att skriva ut medicin, eftersom jag blivit rekommenderad något av en specialist borde det väga tyngre än "kloka listan" som finns enbart av ekonomiska skäl. Självklart ska man alltid välja det billigaste om det går, men i mitt fall vägrade man skriva ut en typ av medicin när jag var gravid, som ansågs ge mindre påverkan på fostret. Det kan jag ju tycka är en ganska rabiat inställning.

I alla fall, nu har jag äntligen fått ett par nya anfallsmediciner att testa. Ska tillbaks om en månad och då ska gamla MR-undersökningar vara beställda, för säkerhets skull, och eventuellt kommer jag få göra en ny MR.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may