Hemmavaro

Lisasan 2012-10-11 13:04 (4 kommentarer)
Inget svar på jobbet jag sökt, ännu. Man har i alla fall ringt mina referenser, vilket väl betyder att jag inte räknades bort direkt i alla fall. Så vi får se, jag hoppas bara jag verkligen får ett svar, så det inte blir total tystnad som med vissa tidigare jobb.

Nu har jag snart varit hemma i två veckor med sjuk dotter. Hela förra veckan gick och vi trodde hon var på bättringsvägen. Vårdcentralens sköterska tittade på henne och konstaterade att hon inte verkade ha öroninflammation. Med facit i hand skulle vi inte nöjt oss med det, men man tror ju att vårdpersonalen har lite koll. Eftersom hon bara blev sämre fick vi åka till jouren på helgen, och hon hade halsfluss. Läkaren skrev ut Kåvepenin mina protester till trots. Vi har Kåvepenin för omkring 500 spänn stående i kylen, oanvändbart. Mycket riktigt var det meningslöst, och dagen efter blev det en annan sort, som jag redan visste att hon skulle acceptera. Nu ska detta ges i 10 dagar, och 3 gånger per dag, vilket innebär att någon av oss måste vara hemma med henne hela nästa vecka också. För dagis kan inte tänka sig att administrera några mediciner förstås. Så vi får se, det börjar kännas lite långtråkigt att gå hemma. Dessutom måste jag snart ha nytt intyg från vårdcentralen om hon ska stanna hemma en hel vecka till... och dyrt blir det. Hm.

Bella

Jag tror de måste sätta in Kåvepenin som förstapreparat. Flera jag pratat med säger att de alltid hävdar att det inte funkar, för att få något som smakar bättre och därmed är enklare att ge. Och med tanke på det och hur resistensen ökar (i vissa länder där man inte är så noga är det ju riktigt illa nu!) måste de väl göra så.

Kan hon inte vara iaf halva dagen på dagis om hon mår bra i övrigt? När vi frågade, justerade de dosen så att det gick att ge två gånger om dagen. Läkaren tyckte inte det var befogat att stanna hemma pga medicinering och skrev inget intyg.

Hoppas hon kryat på sig nu iaf!

2012-10-11 19:54:31

kicko

Med tanke på hur illa det skulle kunna gå är det väl för väl att de inte FÅR ge medicin utan att utbildas på den på förskolan!

2012-10-12 09:31:54

Lisasan

@Bella: Så är det säkert med Kåvepenin, det trista är ju bara när man har en drös flaskor hemma och det aldrig någonsin funkar. Bra tips om att justera dosen. Jag tror vi kommer göra så och låta henne vara på dagis men kortare dagar, så får det gå ändå. Det borde det göra, hon är så pass mycket piggare nu!

@kicko: Ja givetvis, mycket kan gå fel. Hos oss har dom sagt att dom får ge barnen medicin, men väljer att inte göra det. Klart är det lättast att säga nej till alla då, det blir ju för mycket att hålla reda på med tanke på alla sjukor som härjar på förskolor. Men vill ju förstås inte riskera att det blir fel, det vore ju riktigt illa!

2012-10-12 21:19:23

Bella

De får ge. L:s läkare skrev ett intyg och då gick det bra. Fast då handlade det om medicin hon skulle ha under längre tid varje dag och då var de bäl tvungna. Fast de glömde rätt ofta bort att ge henne, så man får väl vara tacksam för att det var Brufen och att hon "bara" fick ont om det missades...

2012-10-12 23:05:00


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may