Trotsigt värre

Jazzie 2012-09-27 21:38 (2 kommentarer)
Vi har varit utan internet i nästan två dagar. Så här kommer gårdagens text...

Vi har så himla jobbiga mornar just nu. Bara för några veckor sen var det precis tvärtom. Slö och mysig start på varje dag. Grodan, Tusse och jag. Men det var då det. Nu är det krig. Tusse är väl för det mesta ok. Men Grodan. Varje morgon börjar med gnäll. Även för sånt som inte behöver gnällas om.
Det stora kriget handlar ju egentligen om hur vida han ska få ha t-shirt på sig eller inte. Inget annat funkar. Det är bara, bara, bara t-shirt. Och inga argument biter på min trotsiga unge. Hade han varit ok med att ha på sig olika tröjor över hade det väl inte behövt vara en stor grej. Men han vill ju bara ha t-shirt. Inget annat över. Och efter förra vinterns eviga sjukdomar kan han fetglömma att han ska få springa runt i bara t-shirt. Inte ens inne på dagis. Där har de öppet fönster i princip hela dagen.
- Mamma, idag blåser det inte (jag har en gång sagt när det var soligt men blåsigt att man kan inte ha t-shirt när det blåser)
- Nä, det blåser inte, men det är kallt idag.
- Nää. Inte kallt. Idag kan jag ha t-shirt.
- Nej, idag kan du inte ha t-shirt.
- Då tar jag en t-shirt och sätter på den själv.
- Nej det gör du inte.
- GRÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅT. Då tänker jag fråga pappa när han kommer hem från jobbet. Då får jag ha t-shirt.
*suck* VARJE MORGON.
För att göra kriget än bättre är att Grodan faktiskt är ganska varm av sig. Hemma har vi ju det riktigt varmt, så hemma är det faktiskt ok att ha t-shirt. Så länge man är inne. Jag skulle gärna vilja vara kategorisk här. Ingen t-shirt alls. Men det blir inte bra. För vi går också i t-shirt hemma för att vi vill tända en brasa och vips rusar temperaturen upp.
Vi krigar. Grodan och jag. Jag är dum och elak, säger Grodan. Jag blir arg och irriterad. Och nu börjar han syna mina hot. Hot funkar så jävla uselt när de genomskådas. Så nu kan jag inte fortsätta med det. För tomma hot är ingen hit.
Idag kom vi till en deal. Tröja till dagis, t-shirt när vi kommer hem från dagis… om vi är inne vill säga. Det blev godkänt. Vi får se om dealen håller imorgon också. Det vore så skönt. Sen kan det få bli kallt som sjutton så att vi inte behöver diskussionen hur vida det är kallt eller inte. Och därefter hoppas jag t-shirt-idén dör ut.

Anni

Eller så bara låt honom frysa en dag så kanske han fattar själv? Fast då blir det väl krig om nåt annat - det är nog lite bestämma själv oxå...

2012-09-27 22:07:11

Jazzie

Problemet är väl att jag inte tror han kommer frysa så himla mycket. Granntjejen springer halvnäck och det verkar inte få henne att frysa. Men Grodan får lätt hosta när han blir förkyld. Och jepp, det snoras och hostas lite redan. Så jag har ingen lust att chansa mig fram för att slippa fajtas.
Vi var sjuka precis hela vintern förra året. Och ja, det är ju baciller och virus som gör en sjuk och inte kyla... men nog fan blir man förkyld varje gång man klätt sig dåligt i kyla och blåst.

2012-09-27 23:31:37


Info
Namn
Jazz
Född
-
Hemstad
Stockholm
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-12-27
Antal texter
1 076
Övrigt
Jag fyller 43 år 2018.
Har två barn. Sambon blev Man när prästen vigde oss.

Vi bor halvvägs ut på landet. Bland åkrar, ängar och grusvägar.

De senaste 4 åren har livet gett oss prövningar som fått mig att ompröva vad som är viktigt i livet.
Det har gjort mig lite mer ödmjuk till tid, plats och rum. Gett mig nya perspektiv om vad som är viktigt.
Men det har också gjort mig rädd.
Jag väntar på nästa käftsmäll och tror att om vi planerar framåt i tiden så är det som att be om dåliga nyheter.

Allt får mig att sakta ändras. Till något bättre? Förmodligen inte. Men till något lite annat.
Valspråk

Face it... jag är den jag är vare sig jag vill det eller inte