men för helvete

.jag 2012-09-20 10:43 (2 kommentarer)
Z har ju tjatat om att hon vill ha "mer ansvar, utmaningar och spännande arbetsuppgifter" på jobbet och nu har hon fått hålla lite i trådarna för ett projekt som jag tack och lov inte är ett dugg inblandad i. och då kan man väl kanske tycka att om man nu har bett om och fått lite mer ansvar och utmaningar så kanske man skulle lägga manken till litegrann så att resultatet blir bra. men Z är ganska lat och bekväm av sig och vill gärna hitta genvägar om det går. även om det innebär att hjulet ska uppfinnas för tusende gången. men instruktioner och metoder finns ju till av någon anledning, och ofta är det inte direkt av en slump. så igår körde hon några prover och resultatet blev väl sådär. och idag blev konversationen så här:


Z: du, jag måste fråga...i vilken ordning är det bäst att dosera [produkterna A, B och C] i [specifik utrustning]?
jag: jag hade inte doserat varje produkt för sig, jag hade kört alltihop i mixern först och sedan doserat den blandningen i [specifika utrustningen].
Z: okej. men OM du skulle ha doserat direkt i [specifika utrustningen], vilken ordning av [A, B och C] skulle du ha börjat med?
jag (vänligt): ja, men jag skulle inte ha gjort så överhuvudtaget, jag hade kört dom i mixern först eftersom [teknisk förklaring].
Z(grinigt): jaha, men tack för hjälpen då.

och jag vet EXAKT vad hon är ute efter. för det första att hon ska slippa det extra momentet att köra grejer i en mixer, och för det andra att jag ska säga exempelvis "först B, sedan A och sist C" och sedan när resultatet inte blir bra, för det kommer det inte att bli, så ska hon kunna säga att hon frågat mig och att jag sagt att hon skulle göra så. MEN GLÖM DET. gör om, gör rätt eller skit i det, men blanda för fan inte in mig.


i alla fall: nu är hon sur och ska "straffa" mig. så hon behandlar mig som luft. sätter sig demonstrativt vid ett annat bord i fikarummet. pratar demonstrativt med alla utom mig. jag tror inte hon fattar riktigt hur mycket jag uppskattar mitt straff. hur skönt jag tycker det är att stå på labbet och hålla på med mina analyser utan att behöva svara på tjugo frågor om varenda detalj i mitt privatliv. hur skönt jag tycker det är att kunna gå och fika och prata med andra utan att hon ska sitta med spetsade öron och suga i sig alla detaljer och lägga sig i. SKÖNT var ordet, sa bull.

men i övrigt, är det inte lite väl barnsligt av en som är närmare 40? men folk är idioter och man blir ju för fan snart inte förvånad över någonting längre.

AnnA

Men här har du ju kanske lösningen. Svara liknande på andra frågor, dvs ge ingen information, så kanske hon äntligen lämnar dig lite ifred?

2012-09-20 12:56:46

crackgirl

perfekt! grattis!

2012-09-20 15:46:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.