halvtrist

.jag 2012-08-31 12:03 (3 kommentarer)
jag är i en svacka nu. allt är jobbigt, allt är svårt, allt går åt skogen, ingenting är roligt. det blir sådär ibland och jag vet ju att det går över. men just nu tycker jag att jag har oflyt med det mesta. bilen var på verkstad förra veckan och den notan gick loss på ett par tusen, lite drygt. denna veckan gick avgasröret av. man jublar ju inte direkt. nästa vecka ska den besiktigas och fan vet vad som dyker upp då. HATAR BILAR.

och hemma tycker jag att det är stökigt fastän det är nystädat och att det ligger grejer överallt, och det är inte mina grejer. HATAR STÖK. hatar att behöva tjata om att plocka undan, hålla ordning, var sak på sin plats. barnen har ju flyttat hemifrån, ska man inte slippa tjata då?

och på jobbet är det bara sådär just nu. jag har ju ett roligt jobb och bra kollegor, det har jag. men av dom som sitter i samma byggnad som jag är den ena knäppare än den andra. förmodligen tycker de samma sak om mig, men då kunde jag kanske FÅ BLI LÄMNAD IFRED åtminstone? orkar inte med en massa dösnack om vädret och kommentarer i stil med "jaså du har en orange tröja på dig idag?". vad svarar man? jag orkar inte.

och kalendern är FULLSPÄCKAD. alltså, jag gillar ju hösten just för att det händer lite, jag tycker det är kul med aktiviteter. i våras gick jag tre kurser samtidigt med valpen och det gick bra. men nu känns det bara jobbigt och för mycket. framför allt är det kursen i viltspår som jag totalt har missbedömt hur tidskrävande den är. ikväll ska jag dit och lägga spår. det tar en timme att köra dit och en timme att köra hem och sedan tar det väl en timme att lägga spåret. sedan kommer man hem och ska rita en karta över hur spåret går. eller rättare sagt renskriva det man försökt anteckna under tiden man gått där i terrängen med blodflaska, klöv och anteckningsblock och försökt reda ut var man är och framför allt var alla andra är, så man inte går in på någon annans spårområde. inte det lättaste. och sedan tar själva spårkursen större delen av morgondagen i anspråk. och det ÄR kul och lärorikt, men i jobbigaste laget. och dessutom är det SVÅRT, det är ett jättestort steg mellan första och andra nivån i viltspår.

innan jag började denna kurs så anmälde jag mig gladeligen till en annan spåraktivitet som är nu på söndag. det var alltså innan jag visste att det tog sån enorm TID, så jag avbokade faktiskt den häromdagen. känner att jag måste vara hemma och mysa med minsting, träna lydnad med valpen samt bara göra ingenting ett tag också.

ja, men så tyckte jag ändå att jag hade lite flyt. slutet av augusti är nämligen ingen bra tid att spontanköpa valp på, för då är alla valpkurser redan fulltecknade. men så fanns det en plats ledig på grannklubben, och det slumpade sig till och med så bra att datumen precis passade i min späckade kalender. utomordentligt tänkte jag och anmälde och så kände jag mig plötsligt lite bättre till mods när jag kunde planera och styra upp ännu mer. därför blev det världens kalldusch idag när dom ringde och sa att tyvärr hade kursen hunnit bli full innan de hade uppdaterat sin hemsida. MEN de hade fått ett återbud på sin andra valpkurs, var jag intresserad av den platsen istället? det var jag inte. för det första så var det samma instruktör som jag gick tävlingslydnad för med valpen i höstas, och hon var precis värdelös som instruktör, även om hon är enormt duktig på att prestera själv på tävlingsbanan. och utöver det så passade dom datumen mycket sämre, det krockade både med valpens tävlingslydnad, valpens rallylydnad, ett viltspårtillfälle och en utställning. och betalar man över tusen spänn så vill man ju kunna vara med mer än två gånger av sju, faktiskt.

ja, det är klart jag skulle ha planerat det här bättre, och det stör mig. nu har jag mailat ett annat ställe och hört mig för, ett ställe som jag egentligen tycker ligger lite för långt bort. men det funkar ju under en begränsad period. annars får minsting vänta ända till våren, och då hinner han kanske bli 9-10 månader och då har man missat så mycket. sen kan och kommer jag förstås socialisera honom ÄNDÅ, det är ju bara att åka till brukshundklubben och hänga, och han får ju hänga med på vår rallylydnadskurs också. men det är ju bara så mycket smidigare med en valpkurs. men ja, jag kan inte skylla på någon annan än mig själv. men det är ju så TYPISKT. EN plats kvar och inte fan kunde den gå till mig inte. blä.

ja, men nu ska jag äta lunch. sedan ska jag fylla bilen med spillvirke som produktionspersonalen samlar ihop till mig och som blir gratis ved till kaminen. det får väl bli dagens höjdpunkt då.

AnnA

Men där jag går då? Där startar valpkurser och andra kurser på rullande schema, inte bara en gång per termin. För min del innebär det att jag nog kommer kunna gå 2 kurser i höst. Tydligen har de tillgång till ridhus när det börjar bli för mörkt och kallt.

2012-08-31 13:46:58

.jag

@AnnA: det är det stället som egentligen ligger för långt bort för mig...men nu blir det valpkurs där i oktober i alla fall! :-)

2012-08-31 20:26:21

Anni

Be att få första bästa återbud! Det är alltid nån som ramlar av.

2012-08-31 21:40:58


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.