in the jungle

.jag 2012-08-19 17:52 (4 kommentarer)
det är varmt. för varmt för att göra något vettigt. jag promenerade i morse, högg lite ved efter det. resten av dagen: i princip ingenting. eller jo, jag har bakat bröd, gjort müsli, varit på loppis och nu lagar jag mat. varma saker alltihop och jag svettas och har lite ont i huvudet.

igår var jag och valpen på viltspårkurs. vi gick en i våras, men nu är vi på nästa nivå som känns rejält mycket svårare. upplägget på den här kursen, som hålls av min rasklubb, är dessutom ett helt annat än den jag gick tidigare, som hölls i jägarförbundets regi. där kom man till färdiga spår, gick dom och sedan drack man kaffe och hade utvärdering. på den här kursen ska man lägga spåren själv, inte åt sin egen hund men åt någon annan. sedan ska man gå tre spår, ett med sin egen hund, ett som observatör till någon annan hund, och slutligen det spår man själv lagt. detta är ENORMT lärorikt, men svinjobbigt. och alla andra på kursen har gått ungefär en miljon såna här kurser tidigare och känner varandra och är jätterutinerade och vet precis hur de ska lägga spåren och hur man ska snitsla (efter speciella färgkombinationer beroende på om det är vanligt spår, vinkel, bloduppehåll etc) och de hittar överallt i en skog där jag aldrig satt min fot tidigare. jag känner mig som om jag är ungefär fem år och fattar inte ett dyft och måste fråga om precis allting. det är lite jobbigt, och det är även jobbigt att vara så superkoncentrerad i så många timmar. för tid tar det. igår åkte jag hemifrån klockan ett och kom hem vid åtta på kvällen och idag känner jag mig helt slut. men det blir kanske bättre när jag blir mer varm i kläderna.

det gick ganska bra för valpen i alla fall. han hade lite problem med att komma igång eftersom man på den här nivån inte får spårstarten visad utan ska hitta den själv i en 25x25 meter stor ruta och det har vi aldrig gjort förut. sedan gick han över på ett annat spår en gång, men med tanke på att det var första gången han spårat något som legat ett dygn så var det väl ändå hyfsat, tycker jag.

och vi har bestämt oss för den lilla valpen som stal våra hjärtan. på onsdag kommer han.

Bonita!

Valpen och....valpen? ;-)

2012-08-19 18:09:24

.jag

@Bonita! hmm...nu blev det ju krångligt. valpen den äldre borde ju rimligtvis byta namn eftersom han är...eh, 2½ år. inte så mycket valp längre faktiskt :)

2012-08-20 06:11:23

AnnA

:)

2012-08-20 08:28:06

Bonita!

Valpen och lillkisen?

2012-08-20 11:25:11


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.