jamen!

.jag 2012-08-15 06:43 (7 kommentarer)
igår var vi på en livsfarlig utflykt eftersom vi besökte en kennel med ett gäng valpar. fyra hanar fanns det, två var tingade men det var inte bestämt vilka, så vi hade alla fyra att välja mellan. aaah, vilket guldläge. nu skulle vi minsann välja en som var både trevlig och snygg. vi hade varit inne på deras hemsida ungefär tusen gånger och hade en favorit. sedan fanns det två som kom på delad andraplats och en fjärde som vi bedömde som mindre intressant.

och naturligtvis blev det så här: den som var vår favorit var totalt ointresserad av oss. och vi satt och turades om att hålla de två andra mellan oss och jo, de var ju jättetrevliga och busiga och charmiga och jättesnygga. medan den fjärde, den som vi egentligen inte alls var intresserade av, larvade fram, kröp upp i knät och rakt in i hjärtat. han som inte alls är lika snygg som sina syskon. stor som ett hus är han, och en riktig sömntuta och där satt jag och sa att vi nog mest var intresserad av en av de lite mindre och gärna någon som var aktiv, jag är inte i första hand ute efter en knähund. sa jag, medan den här fula jättevalpen gosade ner sig i först min och sedan i mr S' famn, fullständigt trygg och bekymmerslös. men ja, vi skulle ju tänka på saken och återkomma.

och hela vägen hem satt vi och sa att nu får vi prata om ifall vi ska ha den andre eller den tredje, den förste hade vi i alla fall avfärdat. och efter ett tag så kom vi fram till att den tredje var nog lite mer intressant än den andre. men det enda vi egentligen pratade om hela tiden var den fjärde. vi kunde liksom inte sluta prata om honom. hur charmigt fulsnygg han var, hur cool han var. "nej, men vi skulle ju prata om trean", sa vi ibland, men sedan slutade det ändå med att vi inte gjorde det.

och visst är det så, att det hjärtat är fullt av talar munnen.

Elaine

Min erfarenhet är att det är rätt svårt att välja valp efter att ha träffat dem vid ett enda tillfälle. Det är ju lite dagsformen som avgör. Den som sover just då kanske är kullens monster i vanliga fall? Och storleken förändras ju också över tiden, samt utseendet. Så, jag hade nog valt den som hjärtat klappade mest för. Eller också bett uppfödaren att välja. Det tycker jag är mest seriöst faktiskt.

2012-08-15 08:09:51

AnnA

Åh, valpmys. Hjärtat smälter. Vad jag läst så är ni ju intresserade av både tävling och utställning. Kanske roligare i det långa loppet att ha en hund som fungerar till det?

2012-08-15 08:51:17

Sheela

När mamma skaffade sin senaste hund så bad hon uppfödaren välja vilken valp det skulle bli utifrån hennes önskemål och vad hon skulle "ha" hunden till. Mitt i prick blev det. Fast det är ju svårt att bara lämna sin egen magkänsla också, nu när ni har träffat dem :)

Vad blir det för ras?

2012-08-15 09:11:57

Betty

Precis som du beskrev blev det när vi skulle titta på siames, den vi skulle träffa var jättefin och sov mest, men hans kullbror gjorde kullerbyttor, välte vattenskålen, showades loss och stal våra hjärtan. På vägen hem i bilen gick vårt samtal precis som ert. Och brorsan blev det och vi har inte ångrat oss en sekund. Han valde oss och han visste vad han gjorde.

2012-08-15 09:41:35

Mea

Åh, hundvalpar och valpmys! <3

2012-08-15 11:08:47

crackgirl

Oh vad mysigt! Och svart! Nar jag kopte Angel blev det ju han for att uppfodaren inte ville ha honom (han var for liten for att bli utstallningshund) - tur for mig!! Valj med hjartat - sakert blir det fantastiskt vem ni an kommer hem med!

2012-08-15 12:47:01

Anni

Åh! Valp! Åk dit och titta igen! Bara för att det är så himla mysigt om inte annat!

2012-08-15 21:18:41


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.