Att fånga tillfällen

Anni 2012-07-27 22:15 (2 kommentarer)
Nu har jag varit ledig ett tag och jag känner att jag börjar lugna ner mej. Jag flyter omkring och gör bara precis vad jag har lust med, känner mej i balans och avslappnad. Har ingen lust alls att tänka på jobb och sånt, jag hoppas arbetslusten kommer tillbaka innan jag ska börja igen, för nu är den låååångt borta!

Just nu lever jag i nuet, jag planerar så lite som jag kan, bara några dagar i taget, försöker följa alla impulser och hänga med på allt som är kul. Ikväll åkte jag ner till havet och tog en öl med några vänner. Fler och fler anslöt, däribland en jättetrevlig tjej som jag stött på hemma hos en annan kompis, men aldrig pratat så mycket med. Men nu fick vi för oss att gå och bada så vi smet iväg och tog ett dopp, bara hon och jag. Och vi pratade så bra på vägen, riktigt djupt och viktigt, så där som det kan bli när det bara stämmer. Vi skulle höras om att ses igen och jag hoppas det blir av!

Jag tror inte det hade blivit av om jag inte varit nere i varv. Men nu följde jag impulsen och var i rätt stämning för ett bra samtal. Det är inte förrän nu när jag är så avslappnad som jag inser hur jag springer fram i vanliga fall. Det är säkert massor som jag missar i hastigheten. Tänk om jag kunde behålla den här närvarokänslan i vardagen även på jobbet?

Kanske är det först i tomrummet som kreativiteten får plats att titta fram igen? Det är skönt att jag ska vara långledig nu för jag känner verkligen att det gör mej gott.

crackgirl?

Sa fint. Det ar sa manga som stressar pa enligt principen "nar jag tjanar mer skall jag unna mig X", "nar jag ar klar med det har projektet pa jobbet skall jag traffa mina vanner och familjen oftare", etc, etc. Alla de dagar som passerar medan man stressar pa ar ju ens liv - din text inspirerade mig mycket!

2012-07-27 22:33:16

Isamaria

Det låter så skönt. Det där med kreativiteten stämmer för mig, om jag är stressad så blockerar jag mig på något sätt och inte mycket vettigt kommer ut egentligen. Det är när jag varit ledig så att jag nästan börjar tycka att det blir långtråkigt som kreativiteten och idéerna kommer igång.

2012-07-28 09:02:15


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!