feltänk

ikapiika 2012-07-18 09:17 (2 kommentarer)
Här på jobbet är vi nu ca 10 kvinnor och de flesta är mellan 35 och 45. Jag gick precis och tänkte på hur trevligt det vore att ordna en tjejmiddag, dricka vin och snacka när jag för en gångs skull har trevliga arbetskamrater i samma fas av livet... Sen insåg jag hur irriterad och frustrerad jag skulle bli om jag fick reda på att männen på arbetsplatsen hade herrmiddag utan att bjuda in de kvinnliga medarbetarna.

Är det för att jag jobbar i en mansdominerad branch som det vid första tanken kändes ok att ordna något för bara kvinnorna?

Elaine

Jag jobbar också i en mansdominerad bransch och är generellt emot att förstärka könsrollerna på jobbet. På jobbet är vi kolleger och jag förväntar mig en könsneutralbehandling, även om vi som individer är olika och det till viss del beror på vårt kön. På min arbetsplats har jag inget direkt gemensamt med mina kvinnliga kolleger annat än att vi är just kvinnor. Jag har därför aktivt tagit avstånd från och inte uppmuntrat den typen av sammankomster som du beskriver. Om det däremot är så att man har gemensamma intressen och tycker att de kvinnliga kollegerna är personer som man faktiskt gillar och tror sig kunna ha kul med. Ja, då tycker jag det är en helt annat sak och inte alls konstigt att bjuda till tjejmiddag.

2012-07-18 23:00:06

ikapiika

Jag håller helt med och det är därför jag är så förvånad över att tanken "tjejmiddag" över huvud taget dök upp i mitt huvud.

2012-07-19 07:11:41


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk