Hjärta

ikapiika 2012-07-16 19:40 (2 kommentarer)
i morse när jag tog trapporna upp till jobbet hände det igen. Mitt hjärta fick tuppjuck och började slå i alla möjliga takter. Efter några minuter var allt bra igen men det är väldigt obehagligt när det sker. Eftersom det nu hänt en dryg handfull gånger sen i vintras är det nu dags att kalla in medicinsk expertis och se om det är något allvarligt vajs med mitt hjärta så imogon bitti ska jag till doktorn.

Förvånansvärt nog är jag inte så orolig. Jag mår ju egentligen bra även om jag tycker att min träning inte går riktigt så bra framåt som jag skulle önska. Den trötthet och orkeslöshet som jag ibland känner på kvällarna kan man lika gärna förklara med för lite nattsömn. Jag vet inte jag, google ger mig både dödsdiagnoser och inget att oroa sig för.

Både mormor och farmor dog i hjärt-kärl relaterade åkommor men farmor blev 80 och mormor nästan 90 och jag är inte 40 ännu. Jag röker inte, tränar, är inte överviktig och äter hyfsat bra.

Jag vet att de gånger jag varit hos läkare när jag har varit orolig för något cancerliknande har jag varit skitnervös men nu.. Nä egentligen inte, trots att hjärt-kärlsjukdomar dödar fler.... Mysko.

A

Håller tummarna för tydlig förklaring och ofarligt fenomen!

2012-07-16 20:46:28

ikapiika

Ja, du. Första kontrollen med EKG, blodtryck och stetoskoplyssning visade inget konstigt. Läkaren skulle beställa ett 24 timmars EKG då jag skulle göra mitt bästa för att försöka provocera fram en episod. Alternativt att jag skulle bege mig till en sjukvårdsinrättning ASAP vid nästa episod för att se om de hinner "fånga" den på papper. Fortsättning följer...

2012-07-17 10:22:26


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk