bad mood

.jag 2012-05-11 07:25 (6 kommentarer)
alltså, jag är på så sjukt dåligt humör att jag nästan inte tror det själv. tur att jag är ensam på jobbet just nu så att ingen hör hur jag går omkring och fräser och svär. om man hade kunnat hälla mig på flaska hade pH-värdet varit cirka ett, så sur är jag.

olika orsaker so far:

* tro det eller ej, men NÅGON går fortfarande omkring och surar för hänga tvätt-incidenten häromdagen. så jävla löjligt och så blir jag så trött på att det ALLTID ALLTID ALLTID måste vara jag som är klokast och mest vuxen och mest förlåtande och storsint FASTÄN DET FAN INTE ENS ÄR MITT FEL den här gången. jag har inte höjt rösten, svurit, smällt i dörrar, kallat någon för idiot, jag var varken otrevlig, irriterad, spydig eller ironisk, jag försökte bara påpeka att det känns rätt konstigt att person A säger till person B att "du kan få gå ner och hänga upp tvätt nu" när man faktiskt ÄR två vuxna människor som hjälps åt med det mesta för det mesta (vilket kanske inte direkt framgår av mina texter, men det beror på att jag aldrig skriver om hur det är när allting bara flyter på, vilket det faktiskt gör för det mesta). och tyvärr är jag ju ingen fullkomlig människa. jag tycker inte det är kul att bli gapad på och svuren åt och jag är så jävla trött på att vara förlåtande och förstående och aldrig själv få vara ledsen och besviken. så jag stänger in och stänger av istället. lugnt och fridfullt och inte det minsta konstruktuvt. näpp.


* Z. alltid Z. tror hon har klarat sig ganska långt på att spela lite sådär oj-vad-jag-är-charmigt-glömsk-och-lite-förvirrad och kommit undan med det. men jag är så jävla TRÖTT på det. okej, alla kan glömma någon gång. men inte så jävla ofta som hon. och hon tar inget ansvar för någonting. allt som är svårt och/eller jobbigt lämnar hon till mig, alternativt springer och frågar hur jag tycker hon ska göra och då går det fan fortare om jag gör det själv än om jag först ska berätta för henne hur det ska göras och sedan vill hon att jag ska kolla att det blivit rätt för säkerhets skull. och då handlar det fan inte om någon jävla raketforskning utan om helt vanliga saker som hon mycket väl klarar av att utföra när jag inte är här. och jag hade väl kunnat stå ut med det om det hade varit för att hon var väldigt osäker och har dåligt självförtroende, men det är ju inte det saken gäller. för hon går ju på som en jävla ångvält om att hon vill ha utmaningar och mer spännande arbetsuppgifter och yadayadayada. JAMEN SKÖT DET DU SKA FÖRST DÅ FÖR FAN.
och till saken hör att hon hjälper mig tre dagar i veckan nu under högsäsongen, och då kan man ju ge sig FAN på att en hög såna där ogjorda grejer har hamnat på mitt skrivbord när de tre dagarna är över. som idag till exempel. koka koka. längtar efter semester. förut om åren har Z jobbat för mig under min semester och det har gått bra, dels för att hon blivit TVUNGEN att lösa såna här saker som hon annars är lite för bekväm att göra, och andra saker har hon bett min chef om hjälp med. men i år ska vi vara lediga samtidigt, chefen och jag. och det under en period som enligt prognosen ska vara väldigt hektisk. HA HA fucking HA, känner jag bara. har aldrig sett någon bli så lång i ansiktet som Z när hon fick höra det.

* helt vanliga irritationsmoment av i-landskaraktär, typ att man inte hittar sin bästa penna, att tonern är slut i skrivaren precis när man måste skriva ut jätteviktiga grejer som det är jättebråttom med, och att någon har kopierat dokument åt mig med ohålat papper så att jag måste sitta och hålslå allting innan jag kan sätta in det i pärmar. HAR INTE TIIIIIIID, orkar inte.

* dop på söndag, vilket innebär släktträff. HATAR SLÄKTTRÄFFAR. mina föräldrar kommer tack och lov bara över dagen eftersom det körde ihop sig och min mamma inte lyckades tvinga N och D att ändra datum (nej, hon frågade aldrig dom, men det gick ju bra att ringa till mig och härja FÖRSTÅS). ingen övernattning alltså. TACK GODE GUD. men jag står ändå inte ut med tanken, det kryper i hela kroppen på mig redan nu. BLÄ.

* hatar min ena hundkurs lite. jag anmälde mig till en som hette "tävlingslydnad" i tanken att jag skulle få hjälp att fortsätta träna inför klass 2. men ingen som går där har några tävlingsambitioner överhuvudtaget och alltihop är på allmänlydnadsnivå och väldigt basic, tills kursledaren får nåt ryck och då ska vi helt plötsligt göra sidförflyttningar åt vänster eller något annat moment som hör hemma i högre klasser...och de flesta kan inte ens få sina hundar att gå i fritt följ, så man kunde kanske börja där. innan har jag tänkt att okej, det är jag som har hamnat fel, men jag kan se det som självständig träning med störningsmoment (och det är det verkligen för det går inte en gång utan att någon hund sticker iväg och skenar tusen varv runt appellplanen), och det har väl funkat. men igår så kände jag mig så less på det. det ösregnade och blåste, många av hundarna var motvilliga och kursledaren kommer med tips som var heta på 40-talet eller så. och de andra hundägarna är sverigedemokrater allihop. nej, det är de kanske inte men de ger ett så extremt jävla korkat intryck och börjar varje mening med "dom säger att...". HATAR SÅNT.

* övertid på jobbet i helgen. vilket för mig innebär att även om jag inte själv ska jobba så kommer det att vara asmycket att göra på måndag morgon. KUL.

jamen trevlig helg då allihop.

Alias

Det är ju inte så kul att du är på dåligt humör, men en upplevelse att få dela och läsa! Jag kan se dig med pH 1 flaskan i högsta hugg.

2012-05-11 07:54:09

Anni

Grrrr, morrr! (instämmer!) Bit Z i benet när hon kommer! Eller nej förresten, hon smakar säkert illa...

2012-05-11 08:35:46

AnnA

Hua, pH1 är inte att leka med ;)
Ordinerar en riktigt lång promenad i skogen med valpen och sen god mat, ett glas vin, nä två behövs nog :) Och en feel good film.

2012-05-11 09:04:10

.jag

men åååh, jag blir dessutom galen på folk (läs: Z) som inte kan formulera sig. nyss kom hon in i mitt rum och frågade, helt utan något sammanhang alls: "behöver man ha med kartongen om man ska kasta den andra"? och så glodde hon på mig som om jag var helt dum i huvudet när jag (lite syrligt) frågade exakt vad "den andra" var för någonting. rätt svar: en tonerkassett till skrivaren. som jag hämtade i MORSE, ska jag komma ihåg att det är "den" eller "den andra" flera timmar senare, HUR JÄVLA SVÅRT KAN DET VARA ATT BARA SÄGA TONER?.
nää...ska nog följa @AnnA:s råd ikväll, tror jag. om det nu låter sig göras pga mr Sur. vi får väl se.

2012-05-11 12:12:58

AnnA

Bara gör det och må bra! Låt mr S fortsätta sura själv om han vill. Vet hur lätt det är att ryckas med i den stämningen och kasta bort timmar och livet egentligen på bråk och surheter. Fråga om han vill med, om inte gå själv. Laga nåt gott ni gillar, strunta i om han deltar eller inte och framförallt, se till att ha ett glas kockvin brevid, när du lagar mat. Hoppas du orkar lyfta och göra en skön fredagskväll!

2012-05-11 14:16:39

crackgirl

Hoppas du far en trevlig kvall! Och gud vad tontigt att fortfarande vara sur for det dar... hur orkar han. KRAM

2012-05-11 20:54:49


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.