lite Z-gnäll

.jag 2012-04-10 18:41 (inga kommentarer)
trött, tröttare, tröttast. i torsdags var jag ledig och Z skulle jobba för mig...och visst, en hel del var väl gjort när jag kom i morse, men det var också en hel del som INTE var gjort. visst, det är kanske inte så himla lätt att veta exakt vem man ska kontakta för att få tag på grejer som fattas, men det går ju att FRÅGA, jag är ju inte den ENDA som vet eller kan ta reda på saker på jobbet. men nä, då är det enklare att bara lägga pappershögarna på mitt skrivbord.

det är det här Z inte fattar när hon gnäller om att hon vill ha "roligare" arbetsuppgifter. att det funkar inte så om man ska komma någon vart, i alla fall inte på vårt jobb. utan det kan till exempel gå till så att man erbjuder sig att ansvara för att köpa dasspapper när den som brukar göra det har gått i pension, och så sköter man det med bravur och efter hand så råkar man bli ansvarig för att köpa in pennor och kanske blir man även den som beställer service på kaffeautomaten när det behövs. och sen en dag så kanske man får vara med på ett möte i inköpsgruppen och på den vägen är det. men det krävs liksom att man sköter sitt dasspappersuppdrag i några år, annars kan man glömma allt det andra. man har några hundår när man gör skitjobb, sen har man några år när man BÅDE gör skitjobb och lite roligare grejer, och sen är det någon annan som gör skitjobbet. men Z tror att det räcker att säga till sin chef på medarbetarsamtalet att man vill ha lite roligare arbetsuppgifter och mer stimulans, så får man det. och det irriterar mig att hon inte FATTAR. både jag och J har ändå förklarat detta för henne flera gånger, och när J slutade så uppmuntrade både hon och jag Z att kliva fram och visa framfötterna, för det är ju aldrig så mycket läge att ta sig in på andras ansvarsområden som när någon precis har slutat. men nä, det gör hon inte. för nu är hon besviken på sin chef eftersom han inte hörsammat hennes önskemål, så därför gör hon bara exakt det hon ska och inte ett dugg mer.

och sen, ALLVARLIGT. på mitt jobb har vi lite inofficiell flextid. det innebär att man har sin fasta arbetstid som man själv väljer, t ex 8-16.30 men vi har ingen stämpelklocka och det förutsätts att man är där 40 timmar i veckan, men det är ingen som lägger sig i om man kommer senare eller går hem tidigare så länge man sköter det man ska. och det gör ju de flesta. och Z har "jättesvårt att komma upp på morgonen" så hon brukar för det mesta inte dyka upp förrän runt 8.30-8.45. ÄR DET DÅ OKEJ ATT GÅ OCH FIKA KLOCKAN 9.00? det tycker inte jag och det retar mig till förbannelse. för det är ju inte direkt så att hon får särskilt mycket gjort innan fikarasten. plus att jag är rätt övertygad om att hon INTE gör många knop efter klockan 16.30 när de flesta andra går hem, eftersom hon är assistent och inte har några egna projekt att jobba med. men å andra sidan är jag inte hennes chef och så länge inte han bryr sig så ska väl jag inte heller lägga så mycket krut på det. men det retar mig.


ja, det var väl allt från gnällredaktionen för idag.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.