New York-drömmen

Corn 2012-03-16 08:23 (3 kommentarer)
Snart fyller min man 40 och just nu pågår en liten kampanj här hemma, driven av mig, om att vi ska åka till New York i cirka fyra-fem dagar strax efter födelsedagen, i maj. Alltså hela familjen. Målgruppen, det vill säga mannen, är lite motsträvig och rabblar upp resorna vi har gjort senaste året och säger "Men vi kan väl inte ha råd att åka till både kanarieöarna, skottland och NY inom ett år???" och jag rycker lite på axlarna och tänker att ja, det låter ju mycket, och nej, vi har ju inte mycket pengar, men vi har tjocktv! Bor billigt! Äter billigt! Köket kan vara orenoverat några år till, fula hallen likaså.

Vi har en liten sparad buffert, allt skulle i och för sig gå åt om vi åkte utomlands, men det är väl det man har buffertar till? Och vi kan spara ihop till en ny! Och eftersom han fyller så jämnt tror jag att föräldrar och syskon gladeligen skulle bidra lite till resekassan.

I höstas var jag ju inne på att åka till NY med mamma men jag vill verkligen ta med familjen, och jag vill fira 40-åringen och tror att en tioåring och en åttaåring skulle ÄLSKA New York! Central park, naturhistoriska museet, Coney Island (!!!),

Flygbiljetter fyra pers cirka 25 000 kronor, sen är det bara budgetboende kvar. Hur svårt kan det vara? (Svårt, gissar jag...).
Förmodligen kommer det inte att bli av. Men jag fortsätter nosa. Kampanja. Smygkollade med skolan i går om vi skulle få ta ledigt i tre dagar (JA!). Jag skulle inte behöva ta ledigt någon dag alls eftersom jag är schemaledig ändå, och vår granne skulle kunna kolla till korna.

Fyra dagar? Är det helt ogivande att vara i NY fyra dagar? Nä va? Det kan det väl inte vara? Synd att direktflyg är en hel del dyrare.

Och kanske kan jag försöka till våra förmedla att man bör fira även 35-åringar stort? Det vore väl ett smart drag? GÄRNA med pengabidrag? Höhö. Nejdå.

Men om någon (crackgirl!!!) har några smarta budgettips på boende blir jag glad. Så att jag åtminstone kan kolla och drömma lite. Jag känner förstås till airbnb.com men tänker mer på vanliga hotell. Eller?

Nåväl. Man kan ju få fantisera.

Dorizzz

Hotell i NY är dyrt, men är man ute i tid och bokar kan man få bättre pris. Kolla kayak.com, hotels.com... Och 4 dagar är absolut värt det! :D Stan sover ju aldrig! ;)

2012-03-16 10:41:20

crackgirl

Pa fyra dagar hinner ni ju med jattemycket! Sa det ar klart ni skall aka, om ni kan skrapa ihop pengarna! Och Coney Island ar ett maste. :)

Kolla in den har lanken med hotell och vandrarhem (nagra vandrarhem har privata rum ocksa, jag tror aven for familjer i vissa fall), sorterade efter pris och med ratings/omdomen. Jag har vanner som har bott pa Hotel 17 (i Gramercy), St Mark's Hotel (E Village), Crystal's Castle (Harlem), Broadway B&B (Theatre Dstr), och de var alla nojda!

2012-03-16 13:57:56

crackgirl

Glomde lanken! Hur dum far man bli.

http://travel.yahoo.com/p-hotel-191501980-new_york_city_hotels-i-prhigh-50-prlow-35;_ylt=AhkMSyXrGQEKAFrEWeNENIsJ8b8F#lState=sortby%3Dprice%26b%3D%26wait%3D1%26price%3D0%2C300

2012-03-16 13:58:18


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.