Ner och upp igen

Lisasan 2012-02-08 21:00 (4 kommentarer)
Efter förra veckans krasch på sjukhus och dropp och hela köret är jag livrädd att drabbas av samma sak igen. Igår var det ett nytt barn som kräktes på dagis. Och jag vet inte hur man ska förhålla sig till detta. Jag orkar inte med en vända till på sjukhus, det gör jag bara inte. Men frågan är om man rimligen kan och får vara hemma för risk att smittas på dagis. Man ska ju vara hemma om man riskerar att smitta andra, men om man redan vet att smittan frodas på dagis, hur fasen ska man göra?

För övrigt har jag nytt skrivbord och rum på jobbet. Äntligen slipper jag värsta aggrot och får sitta med en supertrevlig och snäll kollega i stället. Rummet och skrivbordet är ett nerköp, sällskapet och lugnet är ett klart uppköp. Jag har till och med hopp om att kunna få lite mer vettigt arbete gjort framöver, det ni!

Nilli

Oj vad härligt att läsa att det äntligen börjar ordna sig på jobbet!:-)

2012-02-08 21:14:07

Bella2

Jag önskar att jag kunde hålla dem hemma när det går magsjuka. Jag gjorde det när jag var föräldraledig, om jag fick veta det innan det var för sent vill säga. Men nu när jag jobbar går det ju tyvärr inte. Det kan hålla på länge och komma tillbaka flera gånger samma säsong om man har otur. Alla är inte lika noga och håller hemma tillräckligt länge efteråt osv. Och barn är ju inte lika bra på att känna innan som vi vuxna utan kan må prima ena sekunden och spy nästa... Så det finns väl inte mycket annat att göra än att hålla tummarna och hoppas på att man slipper en ny sväng :( Jag känner ungefär likadant efter mardrömsmagsjukan L drabbades av, även om vi andra klarade oss bättre den här gången och bara blev lite dåliga...

Skönt att det börjar ordna sig på jobbet!

2012-02-08 21:45:15

kicko

Går man inte fri om man haft eländet en gång? Eller är det flera varianter av eländesviruset som går runt samtidigt? (jag drog på mig magsjukor bara nån PRATADE om dem när jag var liten, men som vuxen har jag klarat mig rätt bra hitills, så jag känner inte att jag har så mkt koll på hur det funkar...)

2012-02-08 22:07:35

Bella2

Dels finns det flera varianter och så är det tyvärr så att man kan få en del av dem hur många gånger som helst. T ex rotavirus brukar vuxna som haft det som barn klara sig ifrån eller få en lindrig släng av. Men vinterkräksjuka ska man kunna få nästan direkt igen om man blir återsmittad - det ger tydligen väldigt kort immunitet och man kan vara smittsam ett bra tag efteråt. Vi vuxna har ju oftast bättre handhygien och är lite mindre inpå varandra än barn på dagis så det är nog en bidragande orsak till att vi klarar oss. Tills vi har barn på dagis då :(

2012-02-08 22:58:38


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may